Kokeile kuukausi maksutta

Metsähallituksen Rovaniemen toimitalon suunnittelu APRT:lle

Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy (APRT) on voittanut Metsähallituksen uuden toimitalon suunnittelua koskevan tarjouskilpailun, johon tuli yhteensä 26 tarjousta. Pääarkkitehtinä toimii Teemu Palo. Rovaniemelle nousevan talon suunnittelutyö tehdään talven 2009 aikana ja rakentamaan päästään näillä näkymin vuoden 2009 loppupuolella. Talon kaavaillaan valmistuvan vuoden 2010 loppuun mennessä. Noin 5 000 neliön talon rakentamiskustannukset on arvioitu noin 10 miljoonaksi euroksi.

Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy (APRT) on voittanut Metsähallituksen uuden toimitalon suunnittelua koskevan tarjouskilpailun, johon tuli yhteensä 26 tarjousta. Pääarkkitehtinä toimii Teemu Palo. Rovaniemelle nousevan talon suunnittelutyö tehdään talven 2009 aikana ja rakentamaan päästään näillä näkymin vuoden 2009 loppupuolella. Talon kaavaillaan valmistuvan vuoden 2010 loppuun mennessä. Noin 5 000 neliön talon rakentamiskustannukset on arvioitu noin 10 miljoonaksi euroksi.

”Suunnittelussa pitää minusta lähteä sisältä ulospäin; tilojen käytettävyys on tärkein asia. Lujuus ja kestävyys ovat myös keskeisiä periaatteitani. Rakennuksen on jätettävä jälki aikaan, paikkaan ja ihmisten mieliin”, toteaa Teemu Palo.

Metsähallituksen omien toimintojen lisäksi tulevaan rakennukseen sijoittuu Lapin metsien kestävästä käytöstä kertova näyttely. Valmiin kolmi-nelikerroksisen puurakennuksen hiilijalanjälki on huomattavasti vastaavaa teräs- tai betonirakennusta pienempi.

Uusi rakennus sijoittuu tanskalaisen arkkitehtiryhmän Birch-Bonderup & Thorup-Waade suunnitteleman, muotokieleltään voimakkaan Arktikumin välittömään läheisyyteen. Rakennuspaikka on Rovaniemen keskustan välittömässä läheisyydessä näkyvällä ja kaupunkikuvan kannalta merkittävällä alueella kaupungista pohjoiseen ja länteen lähtevien pääväylien varrella.

ARPT on aiemmin voittanut muun muassa Lahden Sibelius-talon suunnittelukilpailun. Sibelius-talo sai ”Vuoden puurakenne” -palkinnon vuonna 2002. Työhuone tuli toiseksi Metsäntutkimuslaitoksen Joensuun toimitalon, niin sanotun Metla-talon suunnittelukilpailussa vuonna 2002 .

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metsähallituksen Rovaniemen toimitalon suunnittelu APRT:lle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat