Kokeile kuukausi maksutta

Teknos osti tanskalaisen puuteollisuusmaalien tuottajan

Maalivalmistaja Teknos Group Oy on ostanut 21. tammikuuta allekirjoitetulla kaupalla tanskalaisen puuteollisuusmaaleihin erikoistuneen Gori Industryn liiketoiminnot Dyrup A/S:ltä. Ostetun yksikön liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 120. Gori Industrylla on toimintaa yhteensä 20 maassa. Kaupan taustalla on Teknoksen halu varmistaa yhtiön tuleva kasvu. Kauppahinta oli noin 12 miljoonaa euroa.

Maalivalmistaja Teknos Group Oy on ostanut 21. tammikuuta allekirjoitetulla kaupalla tanskalaisen puuteollisuusmaaleihin erikoistuneen Gori Industryn liiketoiminnot Dyrup A/S:ltä. Ostetun yksikön liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 120. Gori Industrylla on toimintaa yhteensä 20 maassa. Kaupan taustalla on Teknoksen halu varmistaa yhtiön tuleva kasvu. Kauppahinta oli noin 12 miljoonaa euroa.

Kaupassa Teknokselle siirtyy Gorin puuteollisuusmaalien liiketoiminta myyntiyhtiöineen. Kaupan myötä Gori Industryn ja Teknoksen puuteollisuusmaalien myyntiorganisaatiot yhdistetään. Organisaatiot täydentävät toisiaan ja vahvistavat Teknoksen asemaa puuteollisuusmaalien markkinoilla. Sen sijaan kauppa ei sisältänyt Gorin Koldingissa sijaitsevaa tehdasta, mistä tuotanto siirretään kahden vuoden siirtymäajan kuluessa Teknoksen tehtaille Tanskan Vamdrupissa ja Rajamäellä.

Teknoksen puuteollisuuden tuotevalikoimaa täydentävät Gorin tuotteet avaavat Teknokselle uusia mahdollisuuksia muun muassa Skandinavian maissa, Puolassa, Saksassa, Unkarissa, Tshekissä, Itävallassa ja Italiassa. Teknoksen pääliiketoiminta-alueita ovat juuri puuteollisuuden maalit ja metalliteollisuuden maalit. Oston jälkeen nämä segmentit ovat lähes yhtä suuria muodostaen 80 prosenttia Teknoksen koko myynnistä. Teollisuusmaalien ohella Teknos toimii kauppa- ja rakennusmaalimarkkinoilla.

Perheyhtiö Teknoksen liikevaihto oli viime vuonna noin 230 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvaa Gori-kaupan myötä noin 15 prosenttia. Teknoksen vuoden 2008 operatiivinen tulos parani edellisvuodesta syksyllä alkaneesta taantumasta huolimatta.

Teknoksella on omat yhtiöt kaikissa Pohjoismaissa sekä Saksassa, Englannissa, Irlannissa, Puolassa, Sloveniassa ja Venäjällä. Myyntiä on lisäksi oman edustajaverkoston välityksellä pariinkymmeneen muuhun Euroopan maahan. Konsernin palveluksessa on noin 1000 henkeä, joista Suomessa työskentelee runsaat 500.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teknos osti tanskalaisen puuteollisuusmaalien tuottajan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat