Kokeile kuukausi maksutta

Älvsbytaloa vastaan suunnitellaan ryhmäkannetta

Joukko edullisista valmistaloista tunnetun Älvsbytalon asiakkaita suunnittelee nostavansa Suomen ensimmäisen ryhmäkanteen. Asiakkaat eivät ole tyytyväisiä yhtiön valmistamien talojen vuorilaudoituksen ja talojen sokkelin rakenteeseen. Asiasta kertoi 27. tammikuuta lähetetty MTV3:n 45 Minuuttia -ohjelma.

Joukko edullisista valmistaloista tunnetun Älvsbytalon asiakkaita suunnittelee nostavansa Suomen ensimmäisen ryhmäkanteen. Asiakkaat eivät ole tyytyväisiä yhtiön valmistamien talojen vuorilaudoituksen ja talojen sokkelin rakenteeseen. Asiasta kertoi 27. tammikuuta lähetetty MTV3:n 45 Minuuttia -ohjelma.

45 Minuuttia -ohjelman mukaan vuorilaudoitus on jätetty taloissa sokkelin yläreunan tasalle, minkä seurauksena talon rakenteisiin voi päästä kosteutta. Vuorilaudoituksen ja sokkelin laatu ei vastaa asiakkaiden mielestä hyvää rakennustapaa.

 

Kuluttajavirastossa selvitetään mahdollisuus nostaa ryhmäkanne ruotsalaisyhtiötä vastaan. 

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Älvsbytaloa vastaan suunnitellaan ryhmäkannetta”

  1. Kyseessä olevan talotehtaan tuotteista ja pystytyksistä on ollut juttua jo monet vuodet negatiivisessä sävyssä. Mutta siitä huolimatta talot käyvät kupaksi, luultavasti siksi, ”koska sain halvalla”. Luultavasti löytyy sellaisiakin talokauppiaita, ettei tarvitse vuosikausia käräjiä käydä. Vaikka saattavat olla hiukan kalliimpia, mutta ovat mielestäni vastuullisempia tuotteidensa virheistä.

  2. Kertokaas tyhmälle mikä siinä rakenteessa on vikana…

  3. Markkinoiden eli kuluttajien oma vika! Hintahan on tuotteen ja palvelun arvon mittari, niin näköjään tässäkin tapauksessa. Suomalainen rakennuskulttuuri lähtee halvasta neliöhinnasta, ei ominaisuuksista. Pääsääntöisesti mennään sieltä, mistä aita on matalin.

    1. Näitä portteja on aitaan tehtailtu jo monelta taholta, mutta myös asenneongelma saman taloustason maissa on valloillaan ympäri maailmaa. Liian monet omakotirakennuttajat eivät enää tuvastaan tiedä kuin pintojen värisävyt, eivätkä muuta haluakaan tietää/tunne tarpeelliseksi tietää; kaiken huipuksi täälläkin on vihdoin keksitty tuo pohjaton rahakaivo nimeltä oikeuslaitos, joka näiden selustaa sitten turvaa…

      1. Tavallisella talonostajalla ei ole minkäänlaista osaamista arvioida ostamansa talon rakenteiden toimivuutta. Sen tyyppistä rakennusfysiikan osaamista ei ole edes suurimmalla osalla rakennesuunnittelijoilta, rakennusmestareista puhumattakaan. Siinä mielessä on ihan oikeutettua, että talon ostanut tavallinen pulliainen olettaa, että talonsa rakenteet ovat toimivia.

    2. Ei ole tämä valmistalo ainut jossa laatu ei ole hintansa väärti ,olen harrastuksena talven aikana laskeskellu valmistalojen hintoja ja toimitussisältöjä. Tosi on se,että katteet ovat kohtuuttomia.Melkein kaikki toimitukset ovat kaikilla samat sisällöltään,eli kaikkei heikoimmat rakennustarvikkeet ja vaikein työ jätetty toimituksen ulkopuolelle esim.maanrakennus työt.Yksi syy lienee rakennusalalle pesiintynyt kumppanuus osatoimitukset asennettuna kohteeseen,näin syntyy katteelle katetta ja vastuut hämärtyvät.Työn tuottavuus on kanssa häipynyt,vaikka on siirrytty sisätiloihin ja koneellistettu työt.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat