Kokeile kuukausi maksutta

Jätkäsaaren Saukonpaaden toinen arkkitehtuurikilpailu ratkesi

Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan Saukonpaaden uuden asuinalueen toinen arkkitehtuurikilpailu on ratkennut. Länsisatamankadun ja Saukonpaadenrannan kulmauksessa sijaitsevalle tontille rakennettavan vuokra-asuntokohteen kutsukilpailuun saapuneista neljästä ehdotuksesta voittajaksi valittiin nimimerkki ”Lee”. Ehdotuksen tekivät Arkkitehtiryhmä A6 Oy ja LOCI Maisema-arkkitehdit Oy. Arkkitehtuurikutsukilpailun järjesti aluetta rakentava Lemminkäinen Talo Oy Pääkaupunkiseutu (ent. Oy Alfred A. Palmberg Ab) yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan Saukonpaaden uuden asuinalueen toinen arkkitehtuurikilpailu on ratkennut. Länsisatamankadun ja Saukonpaadenrannan kulmauksessa sijaitsevalle tontille rakennettavan vuokra-asuntokohteen kutsukilpailuun saapuneista neljästä ehdotuksesta voittajaksi valittiin nimimerkki "Lee". Ehdotuksen tekivät Arkkitehtiryhmä A6 Oy ja LOCI Maisema-arkkitehdit Oy. Arkkitehtuurikutsukilpailun järjesti aluetta rakentava Lemminkäinen Talo Oy Pääkaupunkiseutu (ent. Oy Alfred A. Palmberg Ab) yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Kilpailun tavoitteena oli löytää korkeatasoinen ja toteutuskelpoinen ratkaisu vuokra-asuntokohteeksi, jossa toiminnalliset, esteettiset, tekniset ja taloudelliset vaatimukset on ratkaistu tasapainoisesti. 

 

Palkintolautakunnan mukaan voittaneen ehdotuksen asuntopohjat ovat ansiokkaita. Esimerkiksi normaalikerrosten halkaistu runko antaa tehokkaan lähtökohdan keskipinta-alaltaan pienten asuntojen suunnitteluun ja muunteluun. Voittaneessa ehdotuksessa on 120 asuntoa. Rakennustyöt pyritään aloittamaan 2010.

 

Rakennettava kortteli sijoittuu Jätkäsaareen rakennettavan Crusellin sillan päähän Saukonpaadessa. Rakennusoikeutta tontilla on 8 800 kerrosneliömetriä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Jätkäsaaren Saukonpaaden toinen arkkitehtuurikilpailu ratkesi”

  1. Missä ne plaanit on nähtävillä kun noin hehkutetaan..?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat