Kokeile kuukausi maksutta

SRV:lle ja Skanskalle yrityssarjojen voitot Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa 2009

Uudenmaan alueen Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailun vuoden 2009 parhaat yritykset ja työmaat on palkittu 17. helmikuuta Helsingissä. Talonrakennusyritysten sarjan voitti SRV Toimitilat Oy, toiseksi tuli NCC Rakennus Oy ja kolmanneksi Skanska Talonrakennus Oy. Infra-alan yritysten sarjan voitti Skanska Infra Oy, kakkossijan otti YIT Rakennus Oy/Infrapalvelut ja kolmas oli Lemminkäinen Infra Oy. Tällä kertaa palkittujen joukossa oli myös neljä rakennuttajaa.

Uudenmaan alueen Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailun vuoden 2009 parhaat yritykset ja työmaat on palkittu 17. helmikuuta Helsingissä. Talonrakennusyritysten sarjan voitti SRV Toimitilat Oy, toiseksi tuli NCC Rakennus Oy ja kolmanneksi Skanska Talonrakennus Oy. Infra-alan yritysten sarjan voitti Skanska Infra Oy, kakkossijan otti YIT Rakennus Oy/Infrapalvelut ja kolmas oli Lemminkäinen Infra Oy. Tällä kertaa palkittujen joukossa oli myös neljä rakennuttajaa.

image

Kunniamaininnoin palkituista neljästä rakennuttajasta Neste Oil Oyj, Nuorisosäätiö ja Rakennuttajatoimisto Demaco Oy edustivat talonrakennusalaa ja Espoon kaupungin tekninen keskus infra-alaa. Neste Oil palkittiin Porvoon jalostamon laadunvalvontalaboratoriosta, Nuorisosäätiö KOy Kustaa Aadolfinpuisto Helsingissä, Rakennuttajatoimisto Demaco Salmisaaren liikuntahallista Helsingissä ja Espoon kaupungin tekninen keskus Suurpellon Puistokadun, Lukutorin, Henttaan Puistokadun ja liittyvien katujen rakentamisesta.

Talonrakennuksen työmaista pientalot-sarjan voitti YIT Rakennuksen As Oy Espoon Helmikki, asuinkerrostalot-sarjan Skanska Talonrakennuksen As Oy Leppävaaran torni Espoossa, liike-, toimisto- ja julkinen rakentaminen -sarjan SRV Toimitilojen Neste Oilin Porvoon jalostamon keskuslaboratorio sekä teollisuusrakennukset, varastot ja pysäköintilaitokset -sarjan YIT Rakennuksen Asemakeskuksen pihakansi Vantaan Vernissakatu 3:ssa. Korjaustyömaiden sarjan kärkeen kipusi SRV Toimitilojen Stockmannin Kasvu-projekti Helsingissä.

”Johdonmukaisen turvallisuustyön tuloksena parhaimmilla rakennusyrityksillä tapaturmataajuusluvut ovat viime vuonna pudonneet alle 10 tapaturmaan miljoonaa työtuntia kohden”, sanoo Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan alueen aluepäällikkö Hannu J. Mäkinen.

 

”Infra-alan turvallisuustilanne kaksijakoinen”

 

Infra-alan työmaista väylät-sarjan voitti Maanrakennusliike E.M. Pekkinen Oy:n Suurpellon Puistokadun, Lukutorin, Henttaan Puistokadun ja liittyvien katujen rakentaminen Espoossa, insinöörirakenteet ja pohjarakennus -sarjan YIT Rakennuksen Kehä I:n sillat Espoossa ja kalliorakenteet-sarjan SRV Toimitilojen Viikin uusi väestönsuoja Helsingissä.

”Infra-alan kannalta turvallisuustilanne on hyvin kaksijakoinen. Toisaalta useat urakointiliikkeet ovat panostaneet pitkäjänteisesti jo vuosia työturvallisuuteen ja saavutukset puhuvat puolestaan, niin kuin tämän kilpailun tuloksista voi havaita. Toisaalta viime vuonna tapahtui useita kuolemaan johtaneita tapaturmia työmailla ja hankkeissa, joissa teettäjänä ja tekijänä on ollut kertarakennuttaja ja urakoitsijana järjestäytymätön yritys”, toteaa kehityspäällikkö Tapani Karonen Infra ry:stä.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston luovuttaman kiertopalkinnon voitti talonrakennusyritysten sarjassa NCC Rakennus ja infra-alan yritysten sarjassa Lemminkäinen Infra. Kiertopalkinnon saa yritys, jonka työmailla mitatut turvallisuuden tasoa ilmaisevat TR- tai MVR-indeksien tulokset ovat keskimääräisesti korkeimmat.

Kilpailussa saivat lisäksi kunniamaininnan kolme parhaiten työturvallisuusasiansa talonrakennustyömailla sekä infratyömailla hoitanutta aliurakoitsijaa. Talonrakennuksen osalta palkitut aliurakoitsijat olivat Lemminkäinen Rakennustuotteet Oy/Kattourakointi, LTU-Urakointi Oy ja Rakennustoimisto Lehtoranta Oy. Infra-alan palkitut aliurakoitsijat olivat Ari Kuikka Oy, Raivausliike Nikko Oy ja Kymen Kalliotyö Oy. Aliurakoitsijoita ei asetettu paremmuusjärjestykseen.

Arviointikohteina vuoden 2009 kilpailussa olivat työmaiden turvallisuuden taso TR- ja MVR- mittareilla mitattuna, yrityksessä sattuneiden työtapaturmien kokonaismäärä rakennuskohteen rakennuttajan vastuulle kuuluvien työturvallisuusvelvoitteiden hoidon tason arviointi. Työmaatarkastuksia ja -mittauksia tekivät Uudenmaan työsuojelupiirin tarkastajat.

Työturvallisuuskilpailun järjestivät Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri, Infra ry, Rakennusliitto, Toimihenkilöunioni, Etelä-Suomen aluehallintovirasto/työsuojelun vastuualue, Työturvallisuuskeskus ja Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto Rakli ry.

 

Vuonna 2010 huomio pölyntorjuntaan ja työergonomiaan

 

Työturvallisuuskilpailu jatkuu Uudellamaalla vuonna 2010 teemalla ”Turvallinen, viihtyisä, kehittyvä uudenajan työmaa”.

”Tänä vuonna kilpailussa kiinnitetään erityisesti huomiota rakennustyömaan pölyntorjuntaan ja työergonomiaan”, kertoo Mäkinen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV:lle ja Skanskalle yrityssarjojen voitot Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa 2009”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat