Kokeile kuukausi maksutta

Varkauden Kämärin alueen ideakilpailun voitti ”Sydänpuu”

Varkauden kaupungin järjestämän Kämärin aluetta koskevan yleisen aatekilpailun on voittanut ehdotus ”Sydänpuu”. Ehdotuksen tekijät ovat maisema-arkkitehti Sirpa Mäkilä ja arkkitehti Tytti Wiinikka. Kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 32 hyväksyttyä ehdotusta.

Varkauden kaupungin järjestämän Kämärin aluetta koskevan yleisen aatekilpailun on voittanut ehdotus "Sydänpuu". Ehdotuksen tekijät ovat maisema-arkkitehti Sirpa Mäkilä ja arkkitehti Tytti Wiinikka. Kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 32 hyväksyttyä ehdotusta.

Kilpailun tarkoituksena oli uusien toimintaratkaisujen ideoiminen Kämärin alueelle. Kilpailuehdotuksien odotettiin kehittävän aluetta monipuolisena matkailu-, virkistys-, vapaa-ajan- ja asumiskohteena. Ehdotuksissa tuli huomioida Kämärin alueen luonnonympäristö ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennusperintö.

Ideakilpailun haasteeksi osoittautui idean ja suunnitelman yhteensovittaminen; useimmissa töissä painottuivat joko toimintojen ideointi tai hieno kaupunkirakenteellinen kokonaisuus. Kilpailun taso oli palkintolautakunnan mukaan hyvä. Se antoi tilaajalle laajan valikoiman ehdotuksia jatkosuunnittelun pohjaksi.

Kilpailun toisen palkinnon sai ehdotus ”Kimara” tekijänään arkkitehti Sanna Jauhiainen. Kolmannen palkinnon sai ehdotus ”Silmu”, jonka tekijät ovat arkkitehdit Adalbert Aapola ja Jarkko Kettunen Arkkitehtitoimisto Ajak:sta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varkauden Kämärin alueen ideakilpailun voitti ”Sydänpuu””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat