Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistön ylläpidon kustannukset kivunneet 4,6 prosenttia vuodessa

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä 4,6 prosenttia vuoden 2009 vastaavasta ajanjaksosta. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä 4,6 prosenttia vuoden 2009 vastaavasta ajanjaksosta. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Kustannuslajeittain tarkasteltuna ylläpitokustannuksista kallistuivat vuodessa eniten lämpökustannukset, 10,0 prosenttia. Taustalla oli kevyen polttoöljyn hinnan kallistuminen yli 27 prosentilla verrattuna edellisen vuoden ensimmäiseen neljännekseen.

Muista kustannuslajeista työkustannukset nousivat 4,5 prosenttia, käyttösähkön kustannukset 2,2 prosenttia, vesi- ja jätevesikustannukset 5,0 prosenttia, hoitokustannukset 4,2 prosenttia, kunnossapitokustannukset 1,6 prosenttia ja muut kustannukset 2,0 prosenttia.

Talotyypeittäin tarkasteltuna eniten nousivat teollisuushallien ylläpitokustannukset, 5,5 prosenttia. Asuinkerrostalojen ylläpitokustannukset nousivat 4,5 prosenttia, myymälärakennusten 3,7 prosenttia, toimistorakennusten 3,7 prosenttia, terveyskeskusten 4,7 prosenttia ja koulurakennusten 5,1 prosenttia.

Omakotitalojen ylläpitokustannukset nousivat vuoden 2010 tammi-maaliskuussa 4,6 prosenttia vuoden 2009 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Omakotitalot eivät kuitenkaan sisälly kiinteistön ylläpidon kustannusindeksin kokonaisindeksiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistön ylläpidon kustannukset kivunneet 4,6 prosenttia vuodessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat