Puurakentamisen osaamiskeskittymä Woodpolis loi yhteyksiä venäläisyrityksiin

Kuhmossa toimiva puurakentamisen osaamiskeskittymä Woodpolis toteutti Venäjällä vuosina 2009 ja 2010 Venäjä-verkosto-nimisen hankkeen. Sen puitteissa luotiin yhteyksiä muun muassa venäläisyrityksiin, joista 73 on kiinnostunut yhteistyön jatkamisesta. Hanke on jakanut kontaktinsa suomalaisyritysten käyttöön, jotta yhteistyöstä kiinnostuneet voivat etsiä niiden perusteella itselleen sopivia kumppaneita.

Kuhmossa toimiva puurakentamisen osaamiskeskittymä Woodpolis toteutti Venäjällä vuosina 2009 ja 2010 Venäjä-verkosto-nimisen hankkeen. Sen puitteissa luotiin yhteyksiä muun muassa venäläisyrityksiin, joista 73 on kiinnostunut yhteistyön jatkamisesta. Hanke on jakanut kontaktinsa suomalaisyritysten käyttöön, jotta yhteistyöstä kiinnostuneet voivat etsiä niiden perusteella itselleen sopivia kumppaneita.

Kysymyksessä oli esiselvitys, jonka tuloksena saatuja tietoja käytetään tulevien palveluiden suunnittelussa.

Projektin tavoitteena oli kehittää kainuulaisten puualan yritysten liiketoimintaa luomalla niille mahdollisuus saada yhteyksiä venäläisten puualan yritysten kanssa. Lisäksi haluttiin lisätä yhteistyötä oppilaitosten, tutkimuslaitosten, viranomaisten ja kehittämisorganisaatioiden kesken. Projektin lähtökohtana oli myös yhteistyöverkoston laajentaminen Ruotsiin, jossa yhteistyökumppanina oli Robertsforsin kunta.

Woodpoliksessa käynnistyi Venäjä-verkosto-hankkeessa saatujen yhteyksien perusteella kesällä Teollisen hirsirakentamisen lähialuekoulutus -hanke. Sen tarkoituksena on ollut käynnistää käytännön yhteistyö Woodpoliksen ja venäläisten puualan yritysten sekä alan koulutusta tarjoavien oppilaitosten kanssa. Hankkeeseen on saatu Suomen valtion lähialuerahoitusta ulkoasiainministeriön kautta.

Tämän kurssin kokemuksia ja Woodpoliksen Venäjä-verkosto-hankkeen yhteyksiä hyväksi käyttäen on tarkoitus tehdä vuoden 2011 alussa esitys laajasta ja pitkäkestoisesta puualan koulutushankkeesta Karelia Enpi -ohjelmaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puurakentamisen osaamiskeskittymä Woodpolis loi yhteyksiä venäläisyrityksiin”

Jätä kommentti