Kokeile kuukausi maksutta

Uusi erityisryhmien rakennuttajayhtiö Jyväskylään

Neljä jyväskyläläistä erityisryhmien asumis- ja hoivapalveluja tuottavaa yhteisöä on perustanut Keski-Suomen Palvelurakennuttaja Oy:n. Uusi yhtiö voi yhtiöjärjestyksensä mukaisesti tuottaa rakennuttamisen ja taloushallinnon palveluja, omistaa ja vuokrata huoneistoja sekä tuottaa asumis- ja hoivapalveluja. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Seppo Ylinen. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa YH Keski-Suomi Oy:n toimitusjohtajana.

Neljä jyväskyläläistä erityisryhmien asumis- ja hoivapalveluja tuottavaa yhteisöä on perustanut Keski-Suomen Palvelurakennuttaja Oy:n. Uusi yhtiö voi yhtiöjärjestyksensä mukaisesti tuottaa rakennuttamisen ja taloushallinnon palveluja, omistaa ja vuokrata huoneistoja sekä tuottaa asumis- ja hoivapalveluja. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Seppo Ylinen. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa YH Keski-Suomi Oy:n toimitusjohtajana.

Keski-Suomen Palvelurakennuttaja -yhtiön perustajayhteisöjä ovat Jyväskylän Hoivapalveluyhdistys ry, Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot ry, Jyväskylän sotainvalidien asuntosäätiö ja Viitakodit ry. Uuden yhtiön perustamisen pontimena oli erityisryhmien ja erityisesti seniorien asuntokysynnän voimakas kasvu jo lähitulevaisuudessa ja samanaikaisesti yleishyödyllisten rakennuttajayhtiöiden toiminnan loppuminen Keski-Suomessa.

Uusi yhtiö keskittyy toiminnan käynnistysvaiheessa rakennuttamiseen ja rakennushankkeiden kehittämiseen. Erityisesti yhtiö panostaa palvelu- ja senioriasumisen kehittämiseen ja pyrkii toiminnassaan verkottumaan alan muiden osaajien kanssa. Yhtiö tarjoaa toimialallaan palveluja kaikille kiinnostuneille ja tuo näin ollen verkottumisen hyödyt kaikkien asiakkaidensa käyttöön.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Uusi erityisryhmien rakennuttajayhtiö Jyväskylään”

  1. Rakennuslehti kirjoitti 20.9.2010:

    ”Neljä jyväskyläläistä erityisryhmien asumis- ja hoivapalveluja tuottavaa yhteisöä on perustanut Keski-Suomen Palvelurakennuttaja Oy:n. Uusi yhtiö voi yhtiöjärjestyksensä mukaisesti tuottaa rakennuttamisen ja taloushallinnon palveluja, omistaa ja vuokrata huoneistoja sekä tuottaa asumis- ja hoivapalveluja. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Seppo Ylinen. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa YH Keski-Suomi Oy:n toimitusjohtajana.”

    Yhtiön ja sen perustajayhteisöjen mahdollisesena asiakkaana toivoo, että yhtlön toiminta on vakaalla ja laillisella pohjalla ja sen palvelut ovat kohtuuhintaisia. Epäluottamusta ns. yleishyödyllisiä yhteisöjä kohtaan on herättänyt mm. Riihisäätiön, Nuorisosäätiön ja Avara-konserniin aikoinaan kuuluneen AVAIN Asumisoikeus Oy:n laiton toiminta. Viime viikkoina on kirjoitettu paljon hoivapalveluja tuottavista yrityksistä.

    AVAIN Asumisoikeus Oy:n (ent. YH-Asumisoikeus Oy) asukkailta käyttövastikkeisssa kerättyjen korjausvarojen laitonta sijoittamista koskevassa kirjoituksessa Rakennuslehden toisessa viestiketjussa kerrotaan mm., että laiton sijoittaminen salaisen AVAIN Asoasunnot Oy:n (ent. YH-Omakoti Asumisoikeus Oy) kautta vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon aloitettiin tilintarkastajan mukaan 13.12.2006 hallituksen puheenjohtaja Perttu Liukun ja hallituksen jäsenen Seppo Ylisen allekirjoittamalla päätöksellä. Kirjoituksen mukaan tilintarkastajan AVAIN Asumisoikeus Oy:n hallitukselle 22.3.2010 antamasta lausunnosta saa sen käsityksen, että Liukku ja Ylinen päättivät kahdestaan ensimmäisestä sijoituksesta (1.604.519,82 euroa) YH-Omakoti Asumisoikeus Oy:n sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Sijoitus liittyi YH-Omakoti Asumisoikeus Oy:n omistaman As Oy Vihdin Neliapilan rakentamisen rahoitukseen. AVAIN Asumisoikeus Oy:n hallitus tuli mukaan kuvioon vasta myöhemmin. Tilintarkastajan mukaan sijoitukset jatkuivat seuraavasti:

    22. 2.2007 hallituksen kokouksessa (ptk 2/2007) hyväksyttiin tammikuussa 2007 tehty oman pääomanehtoinen 2.500.000 euron sijoitus YH-Omakoti Asumisoikeus Oy:n, osakeyhtiölain 8 luvun 2 §:n mukaiseen, sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Samassa kokouksessa päätettiin tehdä vastaava 2.500.000 euron lisäsijoitus helmikuussa 2007. Ts. tammikuussa tehty ”sijoitus” siunattiin jälkeenpäin hallituksessa.

    12.12.2007 hallituksen kokous (ptk 8/2007) hyväksyi, että YH-Asumisoikeus Oy sijoittaa YH-Omakoti Asumisoikeus Oy:n osakeyhtiölain 8 luvun 2 §:n mukaiseen sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon 1.800.000 euroa.

    Sijoitusten määrä oli yhteensä 8.404.519, 82 euroa.

    Tilintarkastajan mukaan AVAIN Asumisoikeus Oy:n maksamat sijoitukset on yhtiössä kirjattu AVAIN Asoasunnot Oy:n osakkeiden hankintamenon lisäykseksi. Osakkeiden hankintameno taseessa 31.12.2008 muodostui osakepääomasta 80.000 euroa ja ko. sijoituksesta 8.404.519,82 eli yhteensä 8.484.519,82 euroa.

    Tilintarkastajan AVAIN Asumisoikeus Oy:n hallitukselle 22.3.2010 antamassa lausunnossa kerrotaan myös laittomasti sijoitettujen varojen palauttamisesta AVAIN Asumisoikeus Oy:lle. Tältä osin lausunnossa kerrotaan mm., että ”9.3.2010 maksuun liittyen AVAIN Asoasunnot on saanut lainaa Avara Rakennuttaja Oy:ltä 1.000.000 euroa”. YTJ:n mukaan Avara Rakennuttaja Oy:n aputoiminimiä ovat Avara Osaomistus, Keski-Suomen YH-Rakennuttajat ja Avara Keski-Suomi Rakennuttaja. Rakennuslehden keskustelufoorumin kirjoituksessa myös kysyttiin, onko laina jo maksettu takaisin Avara Rakennuttaja Oy:lle? Kirjoittajan mukaan Seppo Ylinen toimi aikoinaan Keski-Suomen YH-Rakennuttajien toimitusjohtajana. Monet nykyisen AVAIN Asumisoikeus Oy:n keskisuomalaiset asukkaat oppivat tuntemaan hänet, kun hän oli vielä YH-pomona Keski-Suomessa. Lopuksi kirjoittaja kysyy, onko kellään tarkempaa tietoa, mikä oli Keski-Suomen YH-Rakennuttajien kohtalo? Entä YH Keski-Suomen, jonka toimitusjohtajana Seppo Ylinen on myös toiminut? Näitä tietoja kaipaa kuulemma moni keskisuomalainen. Kirjoittaja tiedustelee, olisiko Aran entisellä kehittämispäälliköllä ja samalla valvontayksikön päälliköllä teitoa keskisuomalaisten YH-yhtiöiden, joiden toimitusjohtajana Seppo Ylinen toimi, kohtalosta. Aiheellinen kysymys mm. siinä mielessä, että saataisiin tietää, kuinka paljon ”keskisuomalaista rahaa” paloi (jos paloi) erilaisissa fuusioissa Avara-konserniin sekä Avaran talousvaikeuksissa ja hajoamisessa.

    Olisiko Seppo Ylinen itse valmis kertomaan aikoinaan johtamiensa YH-yhtiöiden kohtalosta ja mahdollisista taloudellisista menettyksistä, jos sellaisia tuli em. syistä? Miten valvonta on järjestetty hänen nyt johtamassaan Keski-Suomen Palvelurakennuttaja Oy:ssä?

  2. Suomen yritykset.fi -sivustolta löytyi seuraavat tiedot Keski-Suomen Palvelurakennuttaja Oy:stä:

    KESKI-SUOMEN PALVELURAKENNUTTAJA OY
    Osoite: KIEVARINKUJA 3 A
    40200 JYVÄSKYLÄ
    Postiosoite: C/O YLINEN KIEVARINKUJA 3 A, 40200 JYVÄSKYLÄ
    Y-tunnus: 2349606-1
    Puh 040 0643510
    Sähköposti: seppo.t.ylinen@gmail.com

    YTJ:n mukaan yritys on rekisteröity 2.9.2010. Päätoimialaksi on merkitty rakennuttaminen ja rakennushankkeiden kehittäminen (41100).

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat