Pölynhallintaovi keventää huoneistoremontin aiheuttamaa taakkaa

RenOvi-pölynhallintaovi on ratkaisu oviaukkojen pölynhallintaan. Laitteen avulla voidaan varmistaa, etteivät purku-, saneeraus- tai uudisrakentamistöistä syntyvät pölyt tai hajut voi levitä työn alla olevista tiloista muihin tiloihin. Pölynhallintaovi valittiin Finnbuild-messujen Highlights-tuotteeksi.

RenOvi-pölynhallintaovi on ratkaisu oviaukkojen pölynhallintaan. Laitteen avulla voidaan varmistaa, etteivät purku-, saneeraus- tai uudisrakentamistöistä syntyvät pölyt tai hajut voi levitä työn alla olevista tiloista muihin tiloihin. Pölynhallintaovi valittiin Finnbuild-messujen Highlights-tuotteeksi.

image

Pölynhallintaovi tuodaan kohteeseen, jossa varsinaiselle korjausalueelle, esimerkiksi kylpyhuoneeseen, johtava ovi irrotetaan ja tilalle asennetaan RenOvi-pölynhallintaovi. Siihen on integroitu ilmansiirto ja imuriliitäntä. Myös sähköjohdot voidaan tarvittaessa viedä pois jaloista ympäristön altistumatta pölylle.

Pölynhallintaovi yhdistetään alipaineistavaan ilmanpuhdistuslaitteeseen, joka voidaan sijoittaa haluttuun paikkaan joko korjausalueen sisä- tai ulkopuolelle. Valmistaja Lifa Airin mukaan ilmavirtaukset saadaan haluttuun suuntaan ja puhdistettu ilma johdetaan suodatettuna joko sisätiloihin tai ulos.

Laite on suunniteltu kestämään korjaustöiden aiheuttamat fyysiset rasitukset, ja se on tehty pölyä hylkivistä materiaaleista.

Lifa Airin toimitusjohtaja Kirsi-Marja Kuusiston mukaan tuotteelle on ollut selvä tarve rakentamisen ja etenkin remontoinnin aikaisen ja sen jälkeisten haitallisten pölyjen määrän vähentämiseksi sisätiloissa. ”Ratkaisu täydentää olemassa olevia pölynhallintamenetelmiä, kuten alipaineistus ja osastointi, sekä samalla se antaa varteenotettavan vaihtoehdon kertakäyttöisille muovitusratkaisuille.”

RenOvi on patentoitu tuote, mutta yrityksen mukaan ennen kaikkea se on käytettävyysinnovaatio, joka on tehty rakennuspalveluyritysten toiveitten mukaisesti: vähentämään työperäistä altistusta haitta-aineille, nopeuttamaan työskentelyä ja minimoimaan rakennusjätteen määrää.

Lisätietoja: www.lifa.net/suomi/index.asp

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pölynhallintaovi keventää huoneistoremontin aiheuttamaa taakkaa”

Vastaa