Rautaruukki tarkisti strategiaansa – rakentamisen merkitys vahvistuu

Rautaruukki on määritellyt lähivuosien strategiset linjauksensa. Rakennusalan näkökulmasta merkittävänä voidaan pitää, että yhtiö jatkaa ratkaisuliiketoimintojen eli rakentamisen ja konepajateollisuuden liiketoimintojen vahvaa kehittämistä. Ruukki asettaa tavoitteeksi niiden osuuden kasvattamisen 60 prosenttiin konsernin liikevaihdosta, kun tavoite on aiemmin ollut 50 prosenttia. Samalla myös rakentamisen liiketoiminnan johtaja vaihtuu. Ruukki panostaa myös jatkossa entistä enemmän kehittyviin markkinoihin.

Rautaruukki on määritellyt lähivuosien strategiset linjauksensa. Rakennusalan näkökulmasta merkittävänä voidaan pitää, että yhtiö jatkaa ratkaisuliiketoimintojen eli rakentamisen ja konepajateollisuuden liiketoimintojen vahvaa kehittämistä. Ruukki asettaa tavoitteeksi niiden osuuden kasvattamisen 60 prosenttiin konsernin liikevaihdosta, kun tavoite on aiemmin ollut 50 prosenttia. Samalla myös rakentamisen liiketoiminnan johtaja vaihtuu. Ruukki panostaa myös jatkossa entistä enemmän kehittyviin markkinoihin.

image

Rautaruukin mukaan vahvan kilpailuedun yhtiön ratkaisuliiketoiminnoille luovat entistä laajempi oman suunnitteluosaamisen sekä vahvan materiaaliosaamisen hyödyntäminen. Ruukki panostaa vahvasti modulaarisiin, asiakaskohtaisesti muunneltaviin rakentamisen ratkaisuihin, joissa yhdistyvät oma suunnittelu sekä standardisoitu, kustannustehokas tuotanto. Infrastruktuuri- ja asuinrakentamisen markkinoilla markkina-asemia vahvistetaan tuomalla markkinoille uusia tuotteita sekä suuntaamalla myyntiä myös uusille markkina-alueille.

Kehittyvien markkinoiden merkitys kasvaa selvästi

Maantieteellisesti laajentumisen painopiste on voimakkaasti kehittyvillä markkinoilla. Niiden osuus on tarkoitus nostaa lähivuosina 50 prosenttiin konsernin liikevaihdosta, kun nykyisellään ne muodostavat konsernin liikevaihdosta vain 20 prosenttia.

Toimitusjohtaja Sakari Tamminen myöntää, että kasvutavoite on haastava, mutta yhtiö aikoo hyödyntää kehittyvien markkinoiden kasvupotentiaalin, johon Ruukin tuotteet sopivat hänen mukaansa erinomaisesti. Tehdyt investoinnit mahdollistavat Tammisen mukaan markkina-aseman vahvistamisen kaikissa liiketoiminnoissa.

”Rakentamisessa tämä tarkoittaa vahvaa läsnäoloa markkinoilla sekä uusia monistettavia tuotteita, jotka näkyvät esimerkiksi liike- ja toimitilarakentamisessa modulaarisina, asiakaskohtaisesti muunneltavina ratkaisuina. Uskomme myös, että rakentamisen markkinoilla on olemassa merkittävä mahdollisuus hakea kasvua myös toimialan konsolidoinnin kautta”, Tamminen sanoo.

Tommi Matomäki vastaamaan rakentamisen liiketoiminnasta

Rautaruukki nopeuttaa ja tehostaa yhtiön kasvustrategian toimeenpanoa tekemällä muutoksia konsernin johtoryhmän vastuualueisiin.

Rakentamisen liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Tommi Matomäki (43). Matomäki toimii tällä hetkellä Ruukin konepajateollisuuden liiketoiminnasta vastaavana johtajana. Matomäki on ollut yhtiön palveluksessa vuodesta 2008, ja hänellä on vahva kokemus kansainvälisen liiketoiminnan johtamisesta.

Tällä hetkellä Ruukin rakentamisen liiketoiminnasta vastaava johtaja diplomi-insinööri Saku Sipola (42) siirtyy markkinoinnista, teknologiasta ja toimitusketjun hallinnasta vastaavaksi johtajaksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rautaruukki tarkisti strategiaansa – rakentamisen merkitys vahvistuu”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat