Kokeile kuukausi maksutta

Uudistettu Jyväskylän kauppakeskus Forum avattu

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon Oyj:n omistama kauppakeskus Forum Jyväskylässä on avannut perjantaina 3. joulukuuta ovensa täydellisesti uudistettuna. Citycon toteutti vuoden 2010 aikana Forumissa mittavan remontin, jossa itse kauppakeskusrakennus, sen kaupallinen kokonaisuus ja lähes kaikki liikkeet uudistettiin perusteellisesti. Forumin remontti kattoi koko kauppakeskuksen, mutta painottui 12 000 neliömetrin suuruiseen osaan kauppakeskuksesta. Citycon investoi hankkeeseen noin 16 miljoonaa euroa.

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon Oyj:n omistama kauppakeskus Forum Jyväskylässä on avannut perjantaina 3. joulukuuta ovensa täydellisesti uudistettuna. Citycon toteutti vuoden 2010 aikana Forumissa mittavan remontin, jossa itse kauppakeskusrakennus, sen kaupallinen kokonaisuus ja lähes kaikki liikkeet uudistettiin perusteellisesti. Forumin remontti kattoi koko kauppakeskuksen, mutta painottui 12 000 neliömetrin suuruiseen osaan kauppakeskuksesta. Citycon investoi hankkeeseen noin 16 miljoonaa euroa.

Forumin remontissa nykyaikaistettiin koko kauppakeskuksen yleisilme ja kohennettiin asiakkaiden liikkumista kauppakeskuksen sisällä. Kolme kerrosta yhdistävälle keskusaukiolle rakennettiin neljät uudet liukuportaat. Esteettömyyttä parantavat lisäksi uudistetut hissit, jotka toimivat nyt kauppakeskuksen kaikkien neljän kerroksen välillä ja uudistuneen parkkihallin välillä. Forum sai remontissa uudet, viihtyisät saniteettitilat ja lastenhoitohuoneen. Myös pääsisäänkäynnit ja julkisivut kunnostettiin.

Uudistetussa kauppakeskus Forumissa on yli 60 liikettä, joista kymmenkunta on kokonaan uusia Forumissa ja Jyväskylässä. Kaupallista kokonaisuutta on kehitetty vastaamaan entistä paremmin Jyväskylän keskustan kysyntää: muun muassa muotikaupan tarjontaa ja ravintola- sekä kahvilamaailmaa on laajennettu. Tarjontaa on myös monipuolistettu lastentarvikkeiden ja sisustuskaupan puolelle. Myös päivittäistavarakauppa kuuluu Forumin palveluihin.

Uusina liikkeinä avaavat Pentik, Tokmanni, Pieces, BR-lelut, Flash, Hairlekiini ja Kauneuskeskus Beautiful Day. Aiemmin syksyllä Forumiin ja myös Jyväskylään ovat avanneet Kahvila Rento, Esprit, P.T.X. Shop, Bijou Brigitte ja Ravintola Pancho Villa sekä Banthai Deli. Näiden lisäksi Forumiin ovat muuttaneet muualta Jyväskylästä Askartelupuoti Pia, Kirjatori, Seppälä, Top-Sport, Juniorit, Sonera-kauppa, Zatza shoes & boots, Underground Store ja Sisustus Satiini. Jatkossa sinne muuttaa vielä Jyväskylän Vanha Apteekki.

Forumin kävijämäärän uskotaan nousevan remontin ja uusien palveluiden myötä selvästi nykyisestä seitsemästä miljoonasta vuosikävijästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 8 kertaa

8 vastausta artikkeliin “Uudistettu Jyväskylän kauppakeskus Forum avattu”

  1. Jos tuon verran meni rahaa,niin varmaan ois kannattanut palkata ammattilaiset laatoittamaan lattioita….

  2. Kauppakeskus Forumin ”uudistus” on monien mielestä epäonnistunut. Erityisesti liukuportaat eri kerrosten välillä ovat vaarallisen jyrkät ja ahtaat ja niiden ”suuaukkoja” saa etsiä. Etenkin ikäihmisten kannattaa välttää niitä. Liukuportaat hidastavat kulkemista entisiin portaisiin verrattuna. Aikaisemmin olivat myös leveät kävelyportaat käytössä, joka nopeutti liikkumista. Ahtaus ja tunkkaisuus on ominaista uudistetulle Forumille. Tilat on haluttu käyttää tarkasti tuottavaan bisnekseen ja uudistettu osa on täynnä pikkumyymälöitä. Huono sisäilma ”kruunaa” kaiken! Uudistetussa osassa tehtiin kaikki samat virheet kuin uudessa Anttilassa Väinönkadun varrella. Anttila, joka muutti pois Forumista, on nykyisin ahdas ja huonilmainen sumppu, jonne ei halua eksyä toista kertaa.

  3. Uudistettu osa kauppakeskus Forumissa on todella tunkkanen ja ahdas. Paljon pieniä putiikkeja on ahdettu entisen avaran Anttilan ja muihin ”uudistettuihin” tiloihin. Entinen läpi keskuksen kulkenut avara ja valoisa keskuskäytävä riittävän loivine liukuportaineen on korvattu kapeammalla jyrkät liukuportaat sisältävällä kujalla, jossa ”liikenne” sumppuuntuu ja vaarallisten liukuportaiden suuaukkoja saa todella etsiä. Kerrosten väliset leveät kävelyportaat liukuportaiden vierestä on poistettu tai sitten piilossa. Eivät ainakaan kertakäynnillä löytyneet. Mitenkähän ikäihmiset ja vanhemmat pienten lasten kanssa selviytyvät jyrkistä liukuportaista. Hissi ilmeisesti sentään on. Vanhaa Forumia on jonkin verran jäljellä ja se erottuu edukseen toiminnallisesti ja turvallisuudeltaan.

  4. Mielenkiintoista etten ole ainut jonka mielestä Forumin saneeraus meni päin prinkkalaa… Kuten mainittu, esimerkiksi laatoitustyön jälki on niin luokatonta, että vastaavaa näkee suomessa vain harvoin. Etenkin uskomattoman mauttomien sisätilojen perusteella rakennuksen sijoittaisi pikemminkin itänaapuriin. Kauheuden kruunaa keskihallin (vai minkä lie kuilun) katossa loistava diskovalo.

    Löysin tämän artikkelin yrittäessäni etsiä tietoja hankkeen toteuttajista ja siitä, oliko projektiin ylipäätään palkattu arkkitehtiä.

  5. Mikähän tuon paikan sisäilmassa on pielessä?

    Ei vaadi kuin vartin oleskelun tiloissa niin on limakalvot turvoksissa, pää kipeä ja huono olo.

  6. Forumin omistajat halusivat saada kaikki tilat mahdollisimman tuottavaan käyttöön. Siksi saneerauksessa tilat ahdettiin täyteen pieniä liiketiloja, joista nyhdetään korkeat vuokrat. Entinen väljyys katosi. Ahneus voitti saneerauksen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tuloksena ahtaat ja tunkkaset tilat (vrt. uudistunut SOKOS naapurissa).

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat