Kokeile kuukausi maksutta

YIT hakee LTM Companya konkurssiin

YIT:n Teollisuus- ja verkkopalvelut Oy on pyytänyt, että Päijät-Hämeen käräjäoikeus asettaa LTM Company Oy:n konkurssiin. YIT:llä on käräjäoikeudelle esitetyin perustein riidaton reilun 272 000 euron saatava velalliselta. Korkoineen summa kohonnee reilusti suuremmaksi.

YIT:n Teollisuus- ja verkkopalvelut Oy on pyytänyt, että Päijät-Hämeen käräjäoikeus asettaa LTM Company Oy:n konkurssiin. YIT:llä on käräjäoikeudelle esitetyin perustein riidaton reilun 272 000 euron saatava velalliselta. Korkoineen summa kohonnee reilusti suuremmaksi.

image

YIT:n saatava perustuu LTM Companyn tytäryhtiönsä maksuvelvoitteiden maksamisen vakuudeksi antamiin kahteen erilliseen on first demand -tyyppiseen itsenäiseen maksusitoumukseen. Vakiintuneesti käytetystä vakuusjärjestelystä ja sitoumuksen ehdottomasta luonteesta huolimatta LTM Company ei ole maksukyvyttömyytensä vuoksi pystynyt suorittamaan sitoumuksensa mukaista maksua YIT:lle, esitetään konkurssihakemuksessa.

LTM Companyn toimitusjohtaja Jari Salonen kiistää YIT:n väitteet ja pitää toimenpidettä aiheettomana. Salonen katsoo, että emoyhtiöllä ei ole velvoitteita pietarilaisen tytäryhtiönsä OOO LTM:n saatavia kohtaan, joita konkurssimenettely koskee.

”Tämä on kyseenalainen tapaus, jonka olemme riitauttaneet. Laskut ovat maksamatta, koska YIT:n työtkin on tekemättä”, Salonen toteaa.

LTM Companyn Päijät-Hämeen käräjäoikeudelle jättämän vastineen mukaan YIT Teollisuus- ja Verkkopalvelut Oy on jättänyt yhtiötä koskevan perusteettoman konkurssihakemuksen käräjäoikeuteen. Konkurssihakemus liittyy LTM Company Oy:n antamaan vanhentuneeseen takaukseen, joka on annettu YIT:lle LTM Company Oy:n venäläisen tytäryhtiön rakennussopimukseen perustuvista maksuvelvoitteista.

LTM:n tytäryhtiö on reklamoinut YIT:lle rakennussopimukseen liittyvistä työvirheistä ja tekemättömistå töistä. Tytäryhtiön rakennussopimukseen liittyvät maksuvelvoitteet on siten riitautettu täysin perustellusti.

YIT:ssä puolestaan katsotaan, että LTM Companyn tarkoituksena on shikaaninomaisesti maksukyvyttömyydestään johtuen tarkoituksella viivyttää riidattoman saatavan maksua virheellisiä väitteitä esittämällä. YIT esittää hakemuksessaan konkurssipesän hoitajaksi Asianajotoimisto Borenius & Kemppisen asianajaja Mika Salosta.

YIT Teollisuus- ja Verkkopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Erkki Huusko toteaa, että YIT:llä on saatavaan liittyvä tapaus, jossa on nyt edetty tähän pisteeseen. Myös LTM:n jättämään vastineeseen Huusko odottaa oikeuden lausuntoa. ”Muuta en halua tässä vaiheessa aiheesta kommentoida.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT hakee LTM Companya konkurssiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat