Kokeile kuukausi maksutta

Hannu Penttilä esittää kunnallista rakennuttajayhtiötä Helsingin seudulle

Helsingin seudun kuntien tulee entistä yksiselitteisemmin sitoutua yhteisesti sovittujen asuntopoliittisten tavoitteiden ja erityisesti aravuokra-asuntojen toteuttamiseen. Jos se muutoin onnistu, pitäisi kunnallisen asuntotuotannon rakennuttajaksi nimetä seudullinen rakennuttajayhtiö esimerkiksi Helsingin asuntotuotantotoimiston pohjalta. Tätä mieltä on Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Helsingin seudun kuntien tulee entistä yksiselitteisemmin sitoutua yhteisesti sovittujen asuntopoliittisten tavoitteiden ja erityisesti aravuokra-asuntojen toteuttamiseen. Jos se muutoin onnistu, pitäisi kunnallisen asuntotuotannon rakennuttajaksi nimetä seudullinen rakennuttajayhtiö esimerkiksi Helsingin asuntotuotantotoimiston pohjalta. Tätä mieltä on Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

image

Kehyskuntien melko vähäisen vuokra-asuntokannan yhteiseksi omistajaksi voidaan Penttilän mielestä sopia jonkin kehyskunnan vuokrataloyhtiö. Tällöin näissäkin kunnissa olisi riittävän voimakas vuokra-asuntojen omistaja.

Penttilän mukaan Helsingin seudun suurimmat asuntopoliittiset toiveet uudelle hallitukselle liittyvät valtion ja kuntien väliseen maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimukseen. Ensimmäinen MAL-aiesopimus tehtiin viime hallituksen kanssa ja se mainitaan myös uuden hallituksen ohjelmassa. Helsingin seudun toiveena on aiesopimukseen solmiminen alkavan talvikauden aikana.

Kokkolan asuntomessujen yhteydessä järjestetyssä seminaarissa puhunut Penttilä puuttui myös asuntojen hintojen nousuun, joka koskee erityisesti kaupunkiseutuja. Helsingissä nousupaineita hillitsee hitas-järjestelmä, jossa maanluovutuksen yhteydessä säädellään myös asuntojen laatu- ja hintatasoa. Penttilä suositti samankaltaisen järjestelmän laajentamista ainakin Espooseen ja Vantaalle ja tarvittaessa muillekin kaupunkiseuduille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hannu Penttilä esittää kunnallista rakennuttajayhtiötä Helsingin seudulle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat