Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäisen kerrostalojen korottamismenetelmälle nyt myös suomalainen patentti

Lemminkäinen on saanut Suomen Patentti- ja rekisterihallituksen myöntämän patentin kerrostalojen korottamista koskevalle menetelmälleen. Menetelmälle on myönnetty viime vuonna Euroopan patenttiviraston EPO:n myöntämä niin sanottu eurooppapatentti.

Lemminkäinen on saanut Suomen Patentti- ja rekisterihallituksen myöntämän patentin kerrostalojen korottamista koskevalle menetelmälleen. Menetelmälle on myönnetty viime vuonna Euroopan patenttiviraston EPO:n myöntämä niin sanottu eurooppapatentti.

Ratkaisussa talon vaipan ulkopuolelle rakennetaan pystyrakenteet ja uusi vaippa sekä niiden päälle uusi vesikatto. Uusi menetelmä mahdollistaa kerrostalon lisärakennusoikeuden hyödyntämisen ja talotekniikan nykyaikaistamisen tehokkaasti ja asumista häiritsemättä. Menetelmässä vanhaan hissittömään taloon asennetaan myös hissi.

”Yhdyskuntarakentamisen näkökulmasta tämä innovaatio on merkittävä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun lähiöiden asema on ajan saatossa muuttunut. Lähiöiden rakennetta halutaan nyt tiivistää, elävöittää ja palveluja parantaa. Tähän tarpeeseen korotusrakentaminen ja maltillinen lisärakentaminen avaavat uusia mahdollisuuksia tiivistää kaupunkirakennetta merkittävästi. Keksinnön myötä asuntojen määrä voidaan lähiöissä jopa kaksinkertaistaa”, ratkaisun keksijä, projektipäällikkö Janne Salonen Lemminkäiseltä sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäisen kerrostalojen korottamismenetelmälle nyt myös suomalainen patentti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat