Kokeile kuukausi maksutta

Vantaalle Kivistöön rakennetaan jättimäinen puukerrostalo

Suomen Vuokrakodit Oy ja TA-Asumisoikeus Oy rakennuttavat Vantaan asuntomessuille valtavankokoisen puukerrostalon. Yhtiöiden mukaan kyseessä on peräti Euroopan suurin puukerrostalo. Asuinpinta-alaltaan yli 10 000 neliömetrin laajuisen hankkeen pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Reponen Oy. Puuelementit kohteeseen valmistavat Koskisen Oy ja VVR Wood Oy, puumateriaalin toimittamisesta vastaa Pölkky Oy.

Vantaan asuntomessuille viime kesänä valmistunut PuuMera on energiapiha puukerrostalo.

Vuoden 2015 asuntomessuille valmistuvaan ARA-rahoitteiseen puukerrostaloon on tulossa 186 asuntoa, joista asumisoikeusasuntoja on 79 ja vuokra-asuntoja 107. Korkeimmillaan seitsenkerroksisen talon alimpaan betonirakenteiseen kerrokseen tulee pysäköintitiloja noin 80 autolle.

Rakennusliike Reposen johdolla kehitetyn PuuMera-konseptin toistaiseksi laajimmassa rakennuskohteessa toteutetaan asumisviihtyvyydeltään ja energiataloudeltaan ensiluokkaisia asuntoja. Aurinkoenergiaa hyödyntävä rakennus täyttää VTT:n määrittelemän passiivienergiatason.

Asukkaan näkökulmasta nykyaikainen puukerrostalo on hyvin korkeatasoinen. Julkisivuissa ja sisäpinnoissa on näkyviä puupintoja. Asuntojen välinen äänieristys ja paloturvallisuus vastaavat täysin betonitaloa. Paloturvallisuuden suhteen puukerrostaloista tulee jopa betonitaloja turvallisempia, sillä Suomen puukerrostaloja koskevat rakennusmääräykset edellyttävät automaattisen sammutusjärjestelmän rakentamista kaikkiin tiloihin.

”Vantaan kohteessa käytetään samaa vesisumuun perustuvaa Marioff Corporationin sammutusjärjestelmää kuin Suomessa rakennetuissa luksusristeilijöissä”, Rakennusliike Reposen toimitusjohtaja Mika Airaksela kertoo.

Tämä Vantaan Kivistöön valmistuva suomalaisen puurakentamisen kärkihanke on merkittävässä roolissa alan kilpailukyvyn edelleen kehittämisessä. Hankkeeseen osallistuvat yritykset omaavat vankan puurakentamistaustan. Lisäksi he ovat sitoutuneet pitkäjänteiseen työhön ja kehittävät yhdessä suunnitteluratkaisuja sekä puurakentamisen valmistus- ja työmaatekniikkaa. Puuelementti- ja materiaalitoimittajat ovat investoineet tänä vuonna uusiin tuotantolinjoihin, vastatakseen myös jatkossa suurten puukerrostalohankkeiden tehokkaaseen toteutukseen. Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Vuorelma Arkkitehdit Oy, rakennesuunnittelusta Finnmap Consulting Oy ja LVIS-suunnittelusta Optiplan Oy.

Rakennusliike Reposen ja avainkumppaneiden merkittävä panostus puurakentamiseen alkaa tuottaa satoa.

”Vantaan kohteen laajuus ja vaativuus osoittaa, että PuuMera-konseptissa ei olla enää pilottivaiheessa. Puukerrostalon rakenneratkaisut ovat sovellettavissa kilpailukykyisesti laajuudeltaan ja ominaisuuksiltaan erilaisiin hankkeisiin”, Airaksela sanoo.  

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Vantaalle Kivistöön rakennetaan jättimäinen puukerrostalo”

  1. Toivottavasti saadaan pian puukerrostaloja myös vapaarahoitteisille markkinoille, lisää valinnanvaraa asunnon ostajille! Toisaalta asunnonostaja ei saa olla koekaniini, ratkaisujen pitää toimia ja kestää aikaa!

  2. Onkohan näistä kerrostaloista jäänyt joku äänieristys laittamatta kun tavalliset askeleet kuuluvat hyvinkin selvästi alakertaan.. Sitten kun yläkerrassa asuu 5 ihmistä ja kävelevät ja juoksevat edes takaisin niin ikkunat tärisevät? En ole törmännyt edes vanhemmissa kerrostaloissa tämmöisiin ongelmiin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat