Harjuniemi syyttää STTK:ta taipumisesta eläkeiän nostoon

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi epäilee, että palkansaajajärjestöt ovat sopineet hiljaisuudessa eläkeiän nostosta. Harjuniemi kirjoittaa asiasta Rakennusliiton verkkosivulla ilmestyneessä blogissaan. Hänen mielestään STTK on taipunut eläkeiän nostoon, koska järjestön puheenjohtaja Antti Palola on todennut: ”Aika oli kypsä tunnustaa tosiasiat.”

”Ammattiliittohommissa on tullut jonkin verran neuvottelutilanteita eteen. Kaikki ei varmastikaan ole mennyt aivan Strömsön tyyliin meilläkään. En kuitenkaan muista, että liiton historiassa olisi koskaan tehty näin rajun mittaluokan rintamaoikaisua, joka vetää maton palkansaajapuolen neuvottelijoiden alta. Keskeisestä vaatimuksesta luovutaan ja samalla puhutaan höttöistä toiveajattelua ikääntyneiden kohtelun parantamisesta”, Harjuniemi toteaa.

Harjuniemen mukaan rintamaoikaisusta on sovittu palkansaajakeskusjärjestöjen kesken. Näin rajua liikettä ei muutoin tietenkään voisi yksi merkittävä neuvotteluosapuoli tehdä. Hän pohtii, alkaako palkansaajajärjestöjen neuvottelijoiden kantti pettää. Vai kävikö niin, että tarpeeksi kabinettitoimintaa harjoitettuaan neuvottelijat menettävät yhteyden omaan väkeensä?

”Sopimushinku käy niin kovaksi, että palkansaajien kannalta tärkeimmästä, turvallisuudesta, voidaan luopua? Onko käsky käynyt sosialidemokraattisesta puolueesta? Ovathan STTK ja SAK sosialidemokraattien johtamia järjestöjä. Seuraavaksi kuorrutetaan höttöinen ratkaisu kauniilla puheilla ja lupauksilla ja myydään jäsenille.”

Harjuniemi tähdentää vielä, että Rakennusliitto ei hyväksy nykyisen vanhuuseläkkeelle siirtymisen alaikärajan nostoa eikä eläkeputken poistoa.

Harjuniemen blogi

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Harjuniemi syyttää STTK:ta taipumisesta eläkeiän nostoon”

Vastaa