Kokeile kuukausi maksutta

Elematic toimittaa elementtitehtaan tuotantolinjan Puolaan

Betonielementtitehtaita ja niiden tuotantolinjoja valmistava Elematic Oy toimittaa esijännitettyjä lattialaattoja valmistavan tuotantolinjan Puolan Wloclavekiin. Toimitukseen kuuluvat ontelo- ja ripalaattavalmistuslinjan lisäksi koko tehtaan betoninkuljetuslinjastot. Toimituksen arvo on hieman yli kaksi miljoonaa euroa. Elementtitehdas aloittaa toimintansa vuoden 2014 lopussa.

Betonielementtitehtaita ja niiden tuotantolinjoja valmistava Elematic Oy toimittaa esijännitettyjä lattialaattoja valmistavan tuotantolinjan Puolan Wloclavekiin. Toimitukseen kuuluvat ontelo- ja ripalaattavalmistuslinjan lisäksi koko tehtaan betoninkuljetuslinjastot. Toimituksen arvo on hieman yli kaksi miljoonaa euroa. Elementtitehdas aloittaa toimintansa vuoden 2014 lopussa.

Tehdas on Budizolin tilaus. Se valmistaa talojen ja teiden rakentamiseen tarkoitettuja betonituotteita ja muita rakennusmateriaaleja.

Itäeurooppalaisessa rakennustavassa paikan päällä tehty valaminen korvataan vähitellen betonielementeillä, mikä mahdollistaa ympärivuotisen rakentamisen. EU tukee energiatehokasta rakentamista unionin itäisillä alueilla, ja yhä suurempi osa betonielementtitehdasinvestoinneista saa EU-rahoitusta.

”Vaatimukset sekä tuotannon energiankulutukselle että valmiiden tuotteiden ominaisuuksille ja käyttöiälle ovat korkeat. Teknologiamme avulla asiakas voi tuottaa betonielementtejä energiatehokkaaseen rakentamiseen”, Elematic Oy:n vientipäällikkö Heikki Kangasniemi sanoo.

”Puolaan toimitetussa teknologiassa korostuvat sementin ja raudoitusteräksen säästäminen, melu- ja pölypäästöjen minimointi sekä hukkabetonin vähäinen määrä. Älykäs betonintiivistysautomatiikka, esiohjelmoitava tuotantolinja ja erityisesti laadunvalvontaa palveleva tuotantodatan kerääminen tuovat asiakkaalle säästöjä ja kuluttavat vähemmän ympäristöä”, Kangasniemi toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Elematic toimittaa elementtitehtaan tuotantolinjan Puolaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat