Kokeile kuukausi maksutta

Fira aloittaa allianssihankkeen Merimieseläkekassan ja Sigge Arkkitehtien kanssa

Rakennusalan yritys Fira aloittaa uuden allianssihankkeen Merimieseläkekassan (MEK) ja Sigge Arkkitehdit Oy:n kanssa. Hanke koskee Helsingin Kruunuvuorenrantaan rakennettavaa 70 asunnon asuinkerrostaloa. Rakentaminen aloitetaan syksyllä 2014.

Rakennusalan yritys Fira aloittaa uuden allianssihankkeen Merimieseläkekassan (MEK) ja Sigge Arkkitehdit Oy:n kanssa. Hanke koskee Helsingin Kruunuvuorenrantaan rakennettavaa 70 asunnon asuinkerrostaloa. Rakentaminen aloitetaan syksyllä 2014.

Kruunuvuorenrannan Gunillankallioon rakennettavaan vuokrakäyttöön tarkoitettuun asuinkerrostaloon tehdään noin 70 asuntoa. Kyseessä on MEK:n tilaama ja omistama kohde, joka toteutetaan MEK:n järjestämän arkkitehtikutsukilpailun voittaneen Sigge Arkkitehtien ”GUN”-ehdotuksen pohjalta. Fira toimii kohteen rakentajana. Kehitysvaiheen allianssisopimus allekirjoitettiin toukokuun puolivälissä. Sopimuksen laatimisesta vastasi Vison Alliance Partners Oy.

Kruunuvuoren Gunillankallion alueella on jo valmis asemakaava, ja alueen katuja ja kunnallistekniikkaa valmistellaan parhaillaan. Rakentaminen aloitetaan syksyllä 2014.
Hankkeessa mukana olevien osapuolten tavoitteena on rakentaa nykyvaatimukset täyttävä, viihtyisä ja laadukas kohde, jossa yhdistyvät myös energia- ja elinkaaritehokkuus.

”Allianssirakentamisessa kaikki hankkeen osapuolet – tilaaja, rakentaja ja suunnittelija – tekevät asiat yhdessä ja sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin. Tällöin rakennuskohteessa ajetaan aidosti yhteistä etua, minkä odotamme toki myös näkyvän parempana lopputuloksena”, kertoo Merimieseläkekassan projektipäällikkö Matti Jokinen.

Allianssi jakaa hankkeen riskit ja hyödyt

Allianssisopimus koskee rakennushankkeen kehitys- ja toteutusvaihetta. Hankkeen kehitysvaiheessa suunnitelmista valmistetaan rakennuslupatasoisia, määritetään etukäteen hankkeen toteutusvaiheen tavoitekustannukset ja laaditaan toteutusvaiheen projektisuunnitelma. Hankkeen toteutussuunnittelu ja rakentaminen käynnistetään tilaajan investointipäätöksen jälkeen.

”Allianssimalli tarjoaa tilaajalle ainutlaatuisen mahdollisuuden teettää kaikki työvaiheet samalla kokoonpanolla. Lisäksi allianssimalli edellyttää, että kaikki ymmärtävät, miten toimitaan hankkeen parhaaksi”, toteaa MEK:n projektipäällikkö Matti Jokinen.

Allianssissa hankkeen riskit ja hyödyt jakaantuvat tasaisesti kaikkien sopimusosapuolten kesken. Lisäksi projektiin rakennetaan tilaajan tavoitteiden toteuttamista tukeva kannustinmalli.

”Rakennusala uudistuu vain aidon yhteistyön ja luottamuksen kautta. Allianssimalli tukee hankkeessa mukana olevien osapuolten keskinäisen luottamuksen rakentumista ja pakottaa ravistelemaan luutuneita toimintamalleja, joissa jokainen toimija ajaa vain omaa etuaan”, jatkaa Firan varatoimitusjohtaja Miska Eriksson.

”Emme ole aiemmin olleet osana allianssihanketta, mutta näemme jo nyt sen avaamat mahdollisuudet. Uskomme, että yhteistyöllä saadaan erinomaisia tuloksia aikaan”, sanoo Sigge Arkkitehtien toimitusjohtaja Pekka Mäki.

Kyseessä on sekä MEK:n että SIGGE Arkkitehtien ensimmäinen allianssihanke.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Fira aloittaa allianssihankkeen Merimieseläkekassan ja Sigge Arkkitehtien kanssa”

  1. Hienoa, että tämä kehittynyt toteutustapa on nyt käytössä talonrakentamisessakin.
    ”Hankkeisiin tehoa ja laatua”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat