Kokeile kuukausi maksutta

Rudus ostaa HB-Betoniteollisuuden valmisbetonitehtaan

Rudus Oy aikoo ostaa HB-Betoniteollisuus Oy:n valmisbetoniliiketoiminnan. HB-Betoniteollisuudella on yksi valmisbetonitehdas, joka sijaitsee Jyväskylässä. Kaupasta on tehty esikauppakirja helmikuussa.

Rudus Oy aikoo ostaa HB-Betoniteollisuus Oy:n valmisbetoniliiketoiminnan. HB-Betoniteollisuudella on yksi valmisbetonitehdas, joka sijaitsee Jyväskylässä. Kaupasta on tehty esikauppakirja helmikuussa.
Kuuntele juttu

”Olemme selvitelleet asiaa muutaman kuukauden ajan. Päätöksiä tehdään kesän aikana”, Ruduksen toimitusjohtaja Lauri Kivekäs sanoo.

Kivekkään mukaan Rudus on pitkään ollut kiinnostunut Jyväskylän seudusta, koska se on iso markkina-alue. Toistaiseksi yrityksellä ei ole ollut valmisbetonitehdasta siellä.

Valmisbetonitehtaan kapasiteetti maksimikäytössä on noin 60 000 m³/vuosi.

Resursseja muiden tuotteiden kehittämiseen

”Valmisbetonitoimintamme on ollut kannattavaa. Haluamme nyt kuitenkin keskittyä muiden tuotteidemme, kuten pihapäällystekivien ja mosaiikkibetonilaattojen tuotantoon ja kehittämiseen”, HB-Betoniteollisuuden hallituksen puheenjohtaja Eero Nieminen sanoo.

HB-Betoniteollisuuden liikevaihto oli viime vuonna 23,2 miljoonaa euroa. Yritys työllisti 131 henkilöä.

Rudus omistaa 73 valmisbetonitehdasta. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 378 miljoonaa euroa, ja se työllisti keskimäärin 1250 henkeä. Suomessa liikevaihtoa kertyi 341 miljoonaa euroa. Henkilöstöä oli 1119.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Rudus ostaa HB-Betoniteollisuuden valmisbetonitehtaan”

  1. Ei kannata. Ei Jyväskylässä riitä pokaa..

  2. Irlantilaiset valtaavat Suomen betoniteollisuutta kärsivällisesti pala kerrallaan. Edellinen iso pala oli Lemminkäisen betoniteollisuuden osto. Taantuma kypsyttää kummasti myyntihaluja ja betoniteollisuudessa on käynnissä myös sukupolvenvaihdos, joten irlantilaisten rahat tulevat tarpeeseen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat