Sähköasentajista, lvi-työntekijöistä ja kirvesmiehistä on ylitarjontaa markkinoilla seuraavan puolen aikana, kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen Ammattibarometri. Arkkitehtien, rakennusinsinöörien sekä raudoittajien ja betonityöntekijöiden kysyntä ja tarjonta on sen sijaan tasapainossa.

Sähköasentajista on ylitarjontaa lähitulevaisuudessa

Sähköasentajista, lvi-työntekijöistä ja kirvesmiehistä on ylitarjontaa markkinoilla seuraavan puolen aikana, kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen Ammattibarometri. Arkkitehtien, rakennusinsinöörien sekä raudoittajien ja betonityöntekijöiden kysyntä ja tarjonta on sen sijaan tasapainossa.

Kirjoittaja(t) Merja Mannila

Yksikään rakennusalan ammateista ei päässyt 15 kärkeen listalla, jolla olevien ammattien taitajista on pulaa.

Muiden alojen ammateissa eniten pulaa on seuraavan puolen vuoden ajan erityisopettajista. Aineenopettajista ja lehtoreista on kuitenkin ylitarjontaa.

Lähitulevaisuudessa TE-keskukset arvioivat työvoiman kysynnän kasvavan erityisesti eri alojen yrittäjistä. Työvoimakysynnän ennakoidaan vähenevän muun muassa yliopisto- ja korkeakouluopettajien ammateissa.

TE-keskukset tekivät touko-kesäkuussa arvion keskeisten työelämän ammattien kysynnän ja tarjonnan suhteista lähitulevaisuudessa. Tarkastelussa oli noin 200 ammattia. Arviointieto koottiin TEM:n Ammattibarometri-järjestelmään.

Ylitarjonta-ammattien lista pitenee

Ammattibarometri-arviointia on tehty Suomessa valtakunnallisesti noin kolmen vuoden ajan. Jatkuvana kehityssuuntana on ollut, että työvoimapulasta kärsivien ammattien lista lyhenee ja lista ylitarjonta-ammateista kasvaa.

Yleisimpien pula-ammatien listalla on edelleen kymmenen sosiaali- ja terveysalan ammattia. Pulan lääkäreistä ja sairaanhoitajista oli helmikuun barometrissa arvioitu pienentyneen, mutta nyt tarve on kasvanut jälleen suureksi. Myös eri alojen yrittäjien kysynnän ennakoidaan lähiaikoina kasvavan. Ylitarjonta-ammattien listalla nousussa ovat konepuusepät, lehdentoimittajat ja matkatoimistovirkailijat.

TE-keskukset tekevät syyskuussa seuraavan arvion työllistymisen näkymistä eri ammateissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähköasentajista on ylitarjontaa lähitulevaisuudessa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi