Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliitto vastusti eläkeratkaisun hyväksymistä

Rakennusliitto vastusti perjantaina SAK:n hallituksessa eläkeratkaisun hyväksymistä. Rakennusliiton mielestä nyt neuvoteltu eläkeratkaisu heikentää niiden ihmisten toimeentuloa, jotka jo ennestään ovat työelämän heikoimmissa asemissa.

Rakennusliitto vastusti perjantaina SAK:n hallituksessa eläkeratkaisun hyväksymistä. Rakennusliiton mielestä nyt neuvoteltu eläkeratkaisu heikentää niiden ihmisten toimeentuloa, jotka jo ennestään ovat työelämän heikoimmissa asemissa.

Vähimmäiseläkeiän nopea nostaminen 65 vuoteen aiheuttaa vaikeasti työtä löytäville ikääntyville ihmisille lisää epävarmuuden ja ahdingon vuosia, liitto ilmoittaa tiedotteessaan.

Rakennusliiton mukaan nykyjärjestelmän 63 vuoden alaikäraja on pitänyt työstä vanhuuseläkkeelle siirtymistä edes jonkinlaisena mahdollisuutena. Liiton mukaan nyt rima nousee liian korkealle ja toivo loppuu monilta. Neuvottelutulokseen räätälöity työuraeläke tulee avuksi vain pienelle osalle ikääntyvää väestöä.

Liiton mielestä neuvottelutuloksen epätasa-arvoisuutta korostaa vielä se, että hyvin toimeentulevat eivät ole suostuneet siinä oikeastaan mihinkään uhrauksiin. Ratkaisu, jolla ei Rakennusliiton mielestä paranneta kestävyysvajetta tai julkisen talouden tilaa, onkin nykyajan merkittävimpiä tulonsiirtoja pienituloisilta suurituloisten eläkkeiden kattamiseksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliitto vastusti eläkeratkaisun hyväksymistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat