Sote-uudistuksen alla sairaanhoitopiirit ovat aloittamassa peräti kolmen miljardin rakennushankkeet. Asiasta kertoi Kauppalehti 16. lokakuuta.

KL: Sairaanhoitopiirit rakentavat uusia tiloja kolmella miljardilla eurolla

Sote-uudistuksen alla sairaanhoitopiirit ovat aloittamassa peräti kolmen miljardin rakennushankkeet. Asiasta kertoi Kauppalehti 16. lokakuuta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Suomessa on syntymässä sairaalarakentamisen huippukausi, kertoo Kauppalehti.

Parhaillaan teon alla on noin 20 yli 50 miljoonan euron sairaalarakennustyömaata, jotka valmistuvat vuoteen 2020 mennessä. Hankkeiden yhteenlaskettu kokonaiskustannusarvio on kolme miljardia euroa. Näin todetaan Tekesille tehdyssä Sairaalatoimijoiden kartoitus -loppuraportissa.

Esimerkiksi HUS-alueella on käynnistymässä trauma- ja syöpäkeskus, jonka kustannusarvio on noin 250 miljoonaa euroa. Tampereella on käynnistymässä 200 miljoonan euron hankkeet ja Pohjois-Pohjanmaan sairaalaprojektissa hanke ulottuu aina vuoteen 2030 asti, kertoo Kauppalehti.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “KL: Sairaanhoitopiirit rakentavat uusia tiloja kolmella miljardilla eurolla”

  1. Tämä kertoo kuinka isännätön raha katoaa. Tuhlauketjun muodostaa itsetietoisten ja narunpäässä norkoilevien ketjulaisten leikkikenttä.
    Se että keskityttäisiin hoitoon ja välineistöön olisi jotain, mutta näin tehdään vain raameja.
    Kaikki arkkitehtuurin kannalta pitää olla viimeistä huutoa ja rakennuttajaorganisaatiot on monesti miehitetty tahdottomilla myötäeläjillä. Sama ilmiö pätee monessa muussakin rakennuttamisessa kuten esim Kela yms.
    Tyypisllistä näille on että kukaan ei kanna vastuuta vaan jotkut haluavat omia monumenttejaan. On sitten päällikkö tai arkkitehti kyseessä.

    Jolloinkin päätä pyöritellyt,

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi