Sillanrakennuksen palkinto Juhani Hyvöselle

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin Sillat- ja erikoisrakenteet tekniikkaryhmä on myöntänyt vuoden 2014 Sillanrakennuksen erikoispalkinnon diplomi-insinööri Juhani Hyvöselle. Palkinto julkistettiin Siltapäivillä Turussa 8.10.2014.

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin Sillat- ja erikoisrakenteet tekniikkaryhmä on myöntänyt vuoden 2014 Sillanrakennuksen erikoispalkinnon diplomi-insinööri Juhani Hyvöselle. Palkinto julkistettiin Siltapäivillä Turussa 8.10.2014.

Hyvönen on vuosikymmeniä kestäneen sillansuunnittelu-uransa aikana suunnitellut lukuisia siltoja, niin uudisrakentamisen kuin myös korjausrakentamisen saralla. Hän on edistänyt merkittävästi suomalaista sillanrakennustekniikkaa erityisesti terässiltojen ja avattavien siltojen osalta.

Hyvönen on osallistunut menestyksellisesti pääsuunnittelijana moniin Suomessa järjestettyihin siltasuunnittelukilpailuihin. Esimerkkeinä mainittakoon voittaneet kohteet: Pormestarinsilta (kvl-silta) (Pori 2000) Särkijärven silta (Tampere 2004), Viikinmäen kevyen liikenteen silta (Helsinki 2006, Vuoden Silta 2010), lsoisän silta (Helsinki 2011).

Hyvönen on toiminut myös Turun Kirjastosillan (suunnittelukilpailuvoitto 2010) pääsuunnittelijana. Silta voitti Vuoden Silta 2014 -palkinnon, palkittiin vuoden 2013 betonirakenteena ja sille myönnettiin vuoden 2014 Lasirakenne -tunnustus.

Kilpailukohteiden lisäksi Hyvönen on toiminut lukuisten merkittävien suomalaisten terässiltojen ja avattavien siltojen pääsuunnittelijana. Hän on osallistunut keskeisesti useiden vesirakentamiskohteiden, patorakenteiden ja kanavaporttien suunnitteluun.

Hyvönen on ollut aktiivisesti kehittämässä sillanrakennuksessa yleisesti käytettäviä ohjeita ja laatuvaatimuksia. Erityisesti hän on viime vuosina edistänyt teräsrakenteiden Eurokoodien käyttöönottoa suomalaisessa sillansuunnittelussa osallistumalla aktiivisesti Liikenneviraston Soveltamisohjeen NCCI 4 ja Toteutusohjeen NCCI T laatimiseen.

Juhani Hyvönen on valmistunut Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1972. Hän on työskennellyt koko suunnittelijauransa ajan Insinööritoimisto Pontek Oy:n palveluksessa.

Sillanrakennuksen erikoispalkinto (Yrjö Matikainen –palkinto) jaetaan joka toinen vuosi. RIL ja sen Sillat ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmä haluavat nostaa palkinnolla silta- ja rakennetekniikan alan ja alalla työskentelevien arvostusta maassamme.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sillanrakennuksen palkinto Juhani Hyvöselle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat