Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen kaupunki ostaa maata ratikan varikkoalueeksi

Tampereen kaupunginhallitus on päättänyt ostaa määräalan Kaakkois-Hervannasta suunnitellun kaupunkiraitiotien päävarikkoalueeksi.

Tampereen kaupunginhallitus on päättänyt ostaa määräalan Kaakkois-Hervannasta suunnitellun kaupunkiraitiotien päävarikkoalueeksi.

19,1 hehtaarin suuruisen määräalan hinta on noin 1,35 miljoonaa euroa.

Määräala koostuu teollisuusalueesta, puistoalueesta ja raakamaasta. Hinta perustuu näiden käypään hintatasoon.

Tampereen raitiotiesuunnitelmassa alueelle sijoittuvat kaikki päävarikon toiminnat eli vaunujen säilytys, huolto- ja korjaamotilat sekä toimisto- ja sosiaalitilat. Ostettavalla alueella on myös teollisuustontteja, joita kaupunki voi myydä tai vuokrata edelleen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Tampereen kaupunki ostaa maata ratikan varikkoalueeksi”

  1. Ratikan hankinnasta päätetään Tampereella virallisesti vasta kahden vuoden kuluttua ja silti kaupunki ostaa jo nyt ratikan varikkoalueen. Ovatko valtuutetut Tampereella ainoastaan kumileimasimia vailla omaa päätösvaltaa?

    1. Kaupunki kyllä löytää tuolle omien rajojensa sisällä olevalle maa-alueelle käyttöä siinäkin tapauksessa, jos ratikkaa ei rakennettaisi.Kaakkois-Hervannan suunnalla kaupungilla on muutenkin kehityssuunnitelmia. Tällä hetkellä menossa on Ruskontien laajennus, mikä on aika iso tiehanke. Sen seurauksena kaakkois-Hervannan alueesta tulee entistä kiinnostavampi monille teollisuusyrityksille. Kyllä nuo maa-alueet muuhunkin käyttöön saa myytyä tai vuokrattua, vaikkei ratikkaa tulisi. Maa-alueen arvo todennäköisesti tiehankkeen myötä itse asiassa nousee. Tiehankkeen valmistuessa Ruskosta pääsee suoraan Ruskontietä pitkin Tampere-Helsinki -moottoritielle.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat