Kokeile kuukausi maksutta

Hirsirakentamisen perusteista tehtiin opetusmateriaali

Hirsirakentamisen perusteista on julkaistu tuore opetusmateriaali, joka painottuu hirren teknisiin ominaisuuksiin ja rakennussuunnitteluun. Materiaalin tuottamisesta vastasi Hirsitaloteollisuus (HTT) ry yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Materiaali tuotettiin osittain opinnäytetyönä, jonka tekijä oli rakennusinsinööriksi opiskellut Jari Jämsä.

Hirsiteollisuus on katsonut, että alalta puuttuu sopiva koulutusmateriaali. Tuore materiaali on tarkoitettu etenkin rakennusinsinööri- ja rakennusarkkitehtiopiskelijoiden mutta myös muiden oppilaitosten käyttöön.

”Tässä vaiheessa sähköiseen oppimisympäristöön luotu pohja tarjoaa alan opettajille mahdollisuuden suunnitella hirsialan koulutusmateriaalista sopiva kokonaisuus omien tarpeidensa mukaan”, HTT:n asiamies, diplomi-insinööri Seppo Romppainen sanoo.

Hänen mukaansa rakennusprojektin runkomateriaalivalinnat tehdään lähes aina jo arkkitehdin pöydällä.

”Mikäli arkkitehdillä ei koulutuksen tai kokemuksen kautta ole tietoa hirren suunnittelusta ja käytöstä esimerkiksi julkisissa kohteissa, hirsivaihtoehto sivuutetaan”, Romppainen kertoo.

Oulun ammattikorkeakoulun rakennusalan lehtori, arkkitehti Seppo Perälä kertoo, että materiaalia tullaan varmuudella käyttämään niin insinööri- kuin rakennusarkkitehtiopiskelijoiden talonrakennusopillisten ja rakennussuunnittelun opintojaksojen sisältöä rakennettaessa.

Rakennusarkkitehti (AMK) -koulutus on tänä vuonna käynnistynyt neljässä ammattikorkeakoulussa vuosien tauon jälkeen.

Koulutusmateriaalipakettia voi tilata Seppo Romppaiselta, info@hirsikoti.fi. Jatkossa materiaali on ladattavissa myös suoraan Hirsitaloteollisuus ry:n vuoden 2015 aikana uusittavilta kotisivuilta www.hirsikoti.fi .

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hirsirakentamisen perusteista tehtiin opetusmateriaali”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat