Kokeile kuukausi maksutta

Vienti laski edelleen marraskuussa

Suomen vienti laski edelleen marraskuussa. Keskiviikkona julkistetun Tullin ennakkotilaston mukaan Suomen tavaraviennin arvo oli marraskuussa lähes 4,5 miljardia euroa. Summa oli kuusi prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Suomen vienti laski edelleen marraskuussa. Keskiviikkona julkistetun Tullin ennakkotilaston mukaan Suomen tavaraviennin arvo oli marraskuussa lähes 4,5 miljardia euroa. Summa oli kuusi prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Viennin alamäkeä jyrkensi marraskuussa eniten koneiden ja laitteiden viennin väheneminen. Myös öljytuotteita, paperia ja pahvia sekä rautaa ja terästä vietiin ulkomaille vähemmän kuin vuotta aiemmin. Paperimassan vienti sen sijaan oli kasvussa.

Myös tuonnin arvo laski marraskuussa hieman ja jäi vajaaseen 4,6 miljardiin euroon. Kauppatase oli marraskuussa 115 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Tammi-marraskuussa kauppataseen alijäämää oli kertynyt 1,7 miljardia euroa eli hieman vähemmän kuin toissa vuonna samaan aikaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vienti laski edelleen marraskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat