Kokeile kuukausi maksutta

Zyskowiczin leikkauslista päättäisi tuulivoimalatuen

Kokoomuksen kansanedustajan Ben Zyskowiczin laatimalla leikkauslistalla lopetuksen alle joutuisi myös valtion myöntämä tuulivoimalatuki.

Kokoomuksen kansanedustajan Ben Zyskowiczin laatimalla leikkauslistalla lopetuksen alle joutuisi myös valtion myöntämä tuulivoimalatuki.

Leikkauslistan avulla valtio saisi kokonaisuudessaan aikaan miljardisäästöt. Kansanedustajan mukaan tuulivoimaloille jo annettuja tukisitoumuksia on tietysti kunnioitettava.

Tuulivoimalatuesta luopumisen lisäksi Zyskowicz ehdottaa esimerkiksi, että työaikaa pidennetään julkisella sektorilla 15 minuutilla päivässä.

Hänen mielestään myös esimerkiksi asuntolainojen korkovähennysten pienentäminen edelleen voisi olla paikallaan.

Yksikään puolue ei ole vielä julkistanut yhtä yksityiskohtaista listaa leikkauskohteista. Zyskowiczin mukaan hänen listansa säästöt kohdistuvat ennen kaikkea suoriin tulonsiirtoihin, joita on korotettu sekä tällä että viime vaalikaudella sadoilla miljoonilla euroilla.

”Sen sijaan en kohdistaisi säästöjä juuri lainkaan julkisiin palveluihin kuten ulkoiseen ja sisäiseen turvallisuuteen, oikeuslaitokseen, koulutukseen sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin, joista on säästetty viime vuosina sadoilla ja sadoilla miljoonilla euroilla”, Zyskowicz perustelee.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Zyskowiczin leikkauslista päättäisi tuulivoimalatuen”

  1. Kerrankin joku puhuu asiaa. Järjetöntä kaataa verorahoja sijoittajien taskuun. Veronmaksajana ei oikein lämmitä, että valtio maksaa sijoittajille vähintään 8 % tuoton, jos mylly pyörähtää tuleen voimasta vähänkin, niin sijoittajien tuotot kasvaa.

  2. Jo oli aikakin : tänä vuonna maksamme täysin turhasta – tappavat kyllä kotkia ja lepakoita sekä tekevät lähistöllä asuvat hulluksi – noin 100 miljoonaa euroa.

    Jos tämä järjettömyys ajetaan loppuun asti eli nostetaan tuulivoimateho 2500 MW :iin, maksamme tuuliparoneille kumulatiivisesti noin 2500 miljoonaa euroa verovaroista seuraavan 12 vuoden aikana.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat