Tikkurila avaa uuden tehtaan Kazakstanissa

Tikkurila laajentaa tuotantoverkostoaan avaamalla huhtikuussa uuden tehtaan Almatyssa Kazakstanissa. Tehdas on Tikkurilan uuden tuotantokonseptin pilottihanke. Konseptille on ominaista verrattain pieni ja joustava tuotantoyksikkö, joka valmistaa rajattua valikoimaa vesiohenteisia kauppa- ja rakennusmaaleja paikallisten markkinoiden tarpeisiin.

Tikkurilan tehdas Kazakstanissa on pieni ja joustava tuotantoyksikkö, joka valmistaa rajattua valikoimaa.

”Tämä investointi tukee Tikkurilan kannattavan kasvun strategiaa. Paikallinen valmistus mahdollistaa liiketoimintamme kasvattamisen Kazakstanissa ja sen lähialueilla. Kazakstanin talouskasvu on ollut varsin hyvää viime vuosina, ja uskomme maalinkulutuksen kasvavan nykyiseltä varsin alhaiselta tasolta”, Tikkurilan toimitusjohtaja Erkki Järvinen toteaa.

Uudenlainen konsepti mahdollistaa tuotannon käynnistämisen uudella markkina-alueella nopeassa aikataulussa. Alhainen alkuinvestointi sekä matalat käyttökustannukset pienentävät uudelle markkina-alueelle menon riskiä. Investoinnin arvo on alle miljoona euroa.

”Tehdas hyödyntää tehokasta toimintamallia ja uusia teknologioita. Kysynnän ja asiakastarpeen mukaan joustava tuotanto mahdollistaa hyvän asiakaspalvelun. Pientenkin erien valmistaminen onnistuu tehokkaasti, ja toisaalta kapasiteettia pystyy lisäämään kohtuullisen helposti. Tehokkuutta tuo myös Kazakstanin tehtaan logistiikan, tuotannon ja hankintojen ohjaaminen Pietarista, missä meillä on paljon valmistusta. Lisäksi saavutamme säästöjä logistiikkakustannuksissa”, Tikkurilan toimitusketjusta vastaava johtaja Petri Miettinen sanoo.

Tikkurila on toiminut Kazakstanissa vuodesta 2006 lähtien, ja yhtiö työllistää siellä tällä hetkellä noin 30 henkeä. Yhtiöllä ei ole kuitenkaan aiemmin ollut tehdasta Kazakstanissa. Kazakstan on järjestyksessään Tikkurilan kymmenes valmistusmaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurila avaa uuden tehtaan Kazakstanissa”

Vastaa