Kokeile kuukausi maksutta

Finnfoam tekee ison investoinnin Ruotsiin

Eristevalmistaja Finnfoam Oy rakentaa tehtaan Keski-Ruotsiin Kristinehamniin. Investointi on yrityksen historian suurin, ja sen kokonaisarvo on arviolta 30–40 miljoonaa euroa.

Eristevalmistaja Finnfoam Oy rakentaa tehtaan Keski-Ruotsiin Kristinehamniin. Investointi on yrityksen historian suurin, ja sen kokonaisarvo on arviolta 30–40 miljoonaa euroa.

”Olemme panostaneet voimakkaasti Ruotsin ja Norjan markkinoihin, mikä on luonut pohjan tehdasinvestoinnille. Kuluvan vuoden aikana myynnin odotetaan kasvavan yli 20 prosenttia kyseisellä markkina-alueella. Uskomme, että homehtumattomien eristeiden kysyntä kasvaa markkinoita nopeammin”, toimitusjohtaja Henri Nieminen sanoo.

Tehtaan ensimmäisen vaiheen rakentamisen on tarkoitus käynnistyä syksyllä 2015. Suunnitelman mukaan tehdas avaa ovensa vuonna 2017. Valmistuttuaan se työllistää Ruotsissa noin 50 henkeä.

Finnfoam tavoittelee uudella tehtaallaan 20 miljoonan euron myyntiä ja vuonna 2020 lähes 30 miljoonan euron myyntiä. Lähellä markkinoita sijaitseva tehdas mahdollistaa vähän pienemmätkin ja kiireellisemmät toimitukset, minkä Nieminen näkee kilpailuetuna. Suomesta asti ei kannata pikkumääriä viedä.

Finnfoam on saanut tehdasta varten myönteisen päätöksen investointituesta Tillväxtverketiltä, joka on kasvua edistävä kansallinen viranomainen Ruotsissa. Yritys saa investointitukea 22 miljoonaa kruunua eli noin 2,4 miljoonaa euroa. Tillväxtverketin ratkaisu oli Niemisen mukaan avainasemassa, kun hallitus teki investointipäätöksen.

Finnfoam ohjaa Salon tuotantoa uuteen suuntaan

Uudella tehtaalla ei ole Niemisen mukaan Salon tehtaan työllisyyteen välitöntä vaikutusta. Suurin osa Ruotsiin ja Norjaan viedyistä lämmöneristeistä valmistetaan tällä hetkellä Salossa. Ruotsin tehdas kuitenkin muuttaa Finnfoamin Salon ja Kaunasin tehtaiden tuotantoa.

”Osa Ruotsissa ja Norjassa myytävistä tuotteista valmistetaan jatkossakin Salossa. Oleellista on kuitenkin se, että ohjaamme Salon tuotantoa uuteen suuntaan. Olemme kehittäneet useita uusia tuotteita sekä ratkaisuja, jotka mahdollistavat viennin Salosta myös Euroopan ulkopuolelle”, Nieminen toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Finnfoam tekee ison investoinnin Ruotsiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat