Kokeile kuukausi maksutta

Kansliapäällikkö Pokka tyrmää väitteet ELY-keskuksista valitustehtaina

Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka tyrmää blogissaan väitteet siitä, että ELY-keskusten eli alueelliten elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten tekemät valitukset olisivat syynä erityisesti pääkaupunkiseudun asuntopulaan.

Kuuntele juttu

”Meneillä olevissa hallitusneuvotteluissa asuntopolitiikka on odotetusti keskustelujen kohteena. Kohtuuhintaisista kodeista on kova puute erityisesti pääkaupunkiseudulla. Syylliseksi asunto- ja tonttipulaan on löydetty alueelliset elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset, jotka julkisuudessa esitettyjen mielipiteiden mukaan tehtailevat asiantuntemattomasti valituksia. Koska syytös on vakava, kaivoin ympäristöministeriön ajan tasalla olevat tilastot esiin tarkistaakseni, onko väitteissä perää”, Pokka kirjoittaa blogissaan.

Pokan mukaan kunnat hyväksyvät vuosittain runsaat 1000 asemakaavaa. Esimerkiksi vuosina 2008-2013 kunnat hyväksyivät 6400 asemakaavaa. Kaikkiaan niistä tehtiin 626  valitusta. ELY-keskusten osuus niistä oli 54 kappaletta. Jatkovalituksen alueellinen ELY-keskus teki kahdessa tapauksessa.

Näiden lukujen valossa ELY-keskuksia ei voi Pokan mukaan luonnehtia himovalittajaksi.

”Entä johtiko ELY:n valitus muutoksiin hallinto-oikeuksissa? Kyllä, useimmissa tapauksessa kaavapäätös muuttui”, Pokka lisää.

Pokan kertomista tilastotiedoista voi laskea, että kuntien vuosina 2008-2013 hyväksymistä asemakaavoista noin joka kymmenennestä valitettiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kansliapäällikkö Pokka tyrmää väitteet ELY-keskuksista valitustehtaina”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat