Kokeile kuukausi maksutta

LähiTapiola: asunto on edelleen kannattava sijoituskohde

Asunto on yhä kannattava sijoituskohde mutta edellyttää hyvin huolellista kohteen valintaa, ilmenee LähiTapiolan 15. kesäkuuta julkistaman suhdannekatsauksen asuntomarkkinoita koskevasta osiosta.

Asunto on yhä kannattava sijoituskohde mutta edellyttää hyvin huolellista kohteen valintaa, ilmenee LähiTapiolan 15. kesäkuuta julkistaman suhdannekatsauksen asuntomarkkinoita koskevasta osiosta.

”Asuntosijoittaminen on edelleenkin kannattava ja suhteellisen vakaa sijoituskohde, mikäli osamarkkina ja sijoituskohde on valittu oikein. Hyvillä sijainneilla olevien pienten asuntojen hinnat pääkaupunkiseudulla ja osassa kasvukeskuksista, kuten Turussa ja Jyväskylässä, jatkavat lievää nousua. Sen sijaan isojen perheasuntojen myynti on takerrellut sijainnista riippumatta”, salkunhoitaja Tuomas Rämö LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta sanoo.

Rämön mukaan asumiseen ja aluesuunnitteluun vaikuttavat nykytrendit, kuten vapaa-ajan arvostaminen, ”sinkkuuntuminen”, liikkuva työ ja väestön ikääntyminen, luovat kysyntää vuokra-asumiselle.

”Vuokralla asumisen joustavuus, riskittömyys ja helppous sekä talouden epävarmuus pitävät vuokra-asuntomarkkinat aktiivisina, ja kyseiset trendit eivät ole poistumassa sopivaa asumismuotoa valittaessa. Ennustammekin, että kysyntä etenkin moderneihin, korkealaatuisiin ja hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseviin vuokra-asuntoihin tulee säilymään hyvänä.”

Asuntomarkkinoille ominainen lyhyen aikavälin joustamaton tarjonta on kärjistänyt kysyntää tietyille asuntotyypeille kasvukeskuksissa. Etenkin pääkaupunkiseudulla on kova kysyntä pienille asunnoille ja kohtuuhintaisille perheasunnoille. Helpotusta ei ole lähiaikoihin näkyvissä siitä huolimatta, että uudisrakentaminen asuntomarkkinoilla on jatkunut vilkkaana.

”Kohtuuhintaisen asumisen näkökulmasta pääkaupunkiseudulla ei rakenneta tällä hetkellä riittävästi. Rakentamisen määrää tulisi kasvattaa, jotta pystyttäisiin vastaamaan pääkaupunkiseudun väestönkehitykseen”, Rämö sanoo.

Vastaavasti muuttotappioista kärsivissä kaupungeissa asuntojen hinnat jatkavat laskuaan, eikä merkittävää elpymistä ole näillä alueilla näkyvissä. Asuntomarkkinoilla siis sijainnin merkitys korostuu entisestään, mikä lisää hyvien ja heikkojen alueiden kahtiajakautumista.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “LähiTapiola: asunto on edelleen kannattava sijoituskohde”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat