Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliitto keskeyttää rakennustöitä poliittisen mielenilmauksen takia

Rakennusliitto järjestää mielenilmauksen rakennusteollisuuden työpaikoilla.

Rakennusliitto järjestää mielenilmauksen rakennusteollisuuden työpaikoilla.

Rakennusliitto toteuttaa kaikilla työehtosopimusaloillaan kolmen tunnin poliittisen mielenilmauksen / työnseisauksen perjantaina 18.9.2015 kello 06.00-18.00 välisenä aikana. Asiasta kerrotaan liiton verkkosivuilla.

Useilta työpaikoilta, myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, työntekijät osallistuvat Helsingissä järjestettävään mielenosoitukseen. Tästä aiheutuu pidempiä keskeytyksiä työntekoon.

Lakko ei koske sellaista prosessiluontoista vuorotyötä, jota ei voi vaikeuksitta keskeyttää kolmen tunnin ajaksi.

Rakennusliiton mukaan mielenosoituksella puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja vastustetaan hallituksen yksipuolisia päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja.

Tätä artikkelia on kommentoitu 16 kertaa

16 vastausta artikkeliin “Rakennusliitto keskeyttää rakennustöitä poliittisen mielenilmauksen takia”

  1. Kyseessä on laiton lakko? Kahden osapuolen välisen työehtosopimuksen toinen osapuoli lakkoilee jonkun kolmannen osapuolen julkilausumien vuoksi kesken voimassaolevan sopimuskauden.

  2. Olispas joskus muukin ajankohta kuin perjantai-iltapäivä,mikähän Tässä on?

    1. Jätkät lähtee perjantaisin kotiin viimeistään iltapäiväkahvilta. Merkkaavat kyllä täyden päivän. Nyt ei voi merkitä täyttäpäivää kun ovat lakossa. Jätkät hävii ja työantaja voittaa. Kiitos Rinne !!!

  3. Rakennusliitto on sallinut pimeän itä-eurooppalaisen työvoiman syrjäyttää työmailta suomalaiset osaajat ja kymmeniätuhansia suomalaisrakentajia on kortistossa. Työmailla ei enää juuri kukaan kuulu rakennusliittoon. Ja määrätään pari hassua suomalaista, liittoon kuuluvaa rakentajaa, lakkoon, kun työt tulee varmasti tehtyä idän ihmeiden toimesta ja suomalainen työmies jää ilman perjantain palkkaa. Että tällästä tänään, saatana.

  4. Meillä taitaa olla koko päivä pekkaspäivä

  5. JEP! Alkaa muistuttaa 50-60-70 luvun työtaisteluja. Silloin kun vallanpitäjä sanoo että toimenpiteet ovat kaikkien etu niin se on ollut ainoastaan vallanpitäjän etu. Ei hallituksen toimenpiteet lisää työpaikkoja tuo, joten toimenpiteet hallituksen toimille on tarpeen. Kyllä ongelmat ovat globalisoituvassa nmaailmassa. Missä ovat kirjoitukset niistä Euroopan valtioista jotka eivät kuulu EU:hun tai Euroon?

  6. Ihan oikein.Pienestä palkasta leikkaaminen ei ole oikeudenmukaista. Itse voisin luopua mieli hyvin muutamasta satasesta jos ne rahat saisi raskaantyön raataja.Tsenppia ja jaksamista ja pitäkää oikeuksistanne kiinni.

  7. Rakennusliitto voisi painostaa työnantajat teettämään työmaita vähintään kahdessa vuorossa ja nostamaan merkittävästi rakentamisen tuottavuutta. Saataisiin halvennettua rakentamisen kustannuksia, joka turvaisi edullisien asuntojen tuotannon. Tämän johdosta voitaisiin laskea asumismenoja, joka johtaa asumistukien laskuun. Te lakkoilijat voisitte miettiä, että olisiko aika tehdä enemmän työtä..

    1. kuinka paljon halvemmalla olet saanut ostettua halpatyövoimalla tehdyn huoneiston?? et senttiäkään!

  8. Maanantaina töihin ja mikään ei ole muuttunut tai tule muuttumaan. Jos jostakin pitäs leikata on EU maksut unioniin, ja vielä parempi kokonaan.

  9. SSS ajaa suomea alas ja tahtoo kilpailla kiinan kanssa hinnassa.Stupido, soini ja sipilä ovat kaikkien aikojen floppi ja ek keppihevosia.Suomesta tehdään pohjolan albaniaa.

  10. Yleinen ylityö kielto. Ilmaisen työn aika on ohi.

  11. Viimeinkin on saatu hallitus joka yrittää määrätietoisesti ja jämäkästi saada Suomen kilpailukykyä kuntoon. Ammattiliittojen yhteistyökyvyttömyys ja näköalattomuus vesittää taas kaiken. Mennäänkö vaikeimman kautta kun tuntuu, että työssäkäyvät eivät halua osallistua tähän. Surullista.

  12. No eikö nuo melkein kaikki ole jo toiminimellä töissä

  13. Sveitsissä on keskipalkka rapit 6200 euroa ja kilpailukyky sekä talous on kunnossa. Jos suomalalaiset haluavat kilpailla pelkästään hinnalla eikä myös laadulla, niin eihän se voi toimia. Suomen taloudessa käy kuin romaanin hevoselle: juuri kun se oppi olemaan syömättä, niin se kuoli nälkään. Pahoin pelkään, että nyt ollaan kuoppaamassa sisämarkkinoita kun piennennetään ostovoimaa. Näin noidankehä on valmis.. Vienti ei kasva ennen kuin Suomessa tajutaan tehdä sellaista joka on ulkomailla haluttua ja laadukasta. Vanha sanonta sanoo myös, että jokaisen lentokoneturman myötä menehtyy ainakin yksi ruotsalainen kaupparatsu, suomalaisia ei ollenkaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat