Suomalaiset ovat EU:n tyytyväisimpiä asumiseensa

Suomalaiset ovat koko EU-alueen tyytyväisimpiä omaan asumiseensa, ilmenee EU:n tilastoviranomaisen Eurostatin tuoreesta asumisoloja koskevasta tiedotteesta.

Asteikolla 1–10 suomalaiset arvioivat omaa tyytyväisyyttään asumiseensa arvosanalla 8,4. Samaan arvosanaan selvityksessä yltää Sveitsi, joka ei kuulu EU-maihin. Seuraavina tulevat Tanska ja Itävalta arvosanalla 8,3. Vähiten tyytyväisiä asumiseensa ovat bulgarialaiset, jotka antavat sille arvosanan 6,0. Keskiarvo EU-maiden keskuudessa on 7,5. Selvityksen luvut ovat vuodelta 2013.

Suomessa myös asumiskustannusten ylikuormittavuus on EU-maiden alhaisimpien joukossa. Ainoastaan 5,1 prosentilla suomalaisista asumiskustannukset ovat ylikuormittavia. Lukema on neljänneksi alhaisin EU:ssa. Alin lukema on maltalaisilla, 1,6 prosenttia. Taulukon yläpäässä ovat aivan ylivoimaisesti kreikkalaiset, joista 40,7 prosentilla asumiskustannukset ovat ylikuormittavia. Seuraavina tulevat saksalaiset 15,9 prosentin lukemalla. Nämä luvut ovat vuodelta 2014. Asumiskustannusten lasketaan olevan ylikuormittavia, kun kokonaisasumiskustannukset ylittävät 40 prosenttia kotitalouden käytettävissä olevista tuloista.

Eurostatin tiedote löytyy kokonaisuudessaan tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaiset ovat EU:n tyytyväisimpiä asumiseensa”

Jätä kommentti