Talous Rakennuslehti 3 kommenttia

Asuntojen hinnat laskivat – paitsi pääkaupunkiseudulla

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat koko maassa viime vuoden loka-joulukuussa verrattuna edelliseen vuosineljännekseen. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen osakeasuntojen hintatilastosta.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,4 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 0,8 prosenttia. Vuoden 2014 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat koko maassa 0,2 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 1,4 prosenttia ja muualla maassa hinnat laskivat 0,9 prosenttia.

Loka-joulukuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa 2 274 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 557 euroa ja muualla maassa 1 699 euroa.

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa 1,0 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 2,7 prosenttia, kun taas muualla maassa hinnat pysyivät lähes ennallaan.

Vuoden 2014 vastaavaan ajankohtaan verrattuna uusien osakeasuntojen hinnat nousivat koko maassa 1,9 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,2 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat nousivat 2,8 prosenttia. Uusien osakeasuntojen keskineliöhinta oli koko maassa 3 553 euroa, pääkaupunkiseudulla 4 879 euroa ja muualla maassa 3 085 euroa.

Keskustelu artikkelista: 3 kommenttia

 • AsuntoKuplaPoks

  Pääkaupunkiseudulle rakennetaan vuosisadan suurinta hintakuplaa, kärsijöinä pankin lähiölainaorjat. Varakkaammat kaikonneet ulkomaille tai maaseutuasuntohinsa.Globaali ilmiö, kuten esim Leijonan luola miljonäärit (Can, Uk) asuvat kaikki maaseudulla, kaupunkeihin jää pankin lainaorjat tylsistymään lähiöihin, kun rahat eivät riitä muuttamaan muualle, näin saadaan pankeille lisää ”ruokaa” eli lainoja, pakkolähiöittämällä.

  Onhan pääkaupunkiseudulla runsaasti alipalkattuja palvelusektorin työpaikkoja, ja valtion työpaikkoja, muuta sinne ei sitten jääkään, tuottavat työpaikat lähtevät muualle.

  Vastaa
 • Ohhohhoijaa, taas näitä sokeita uutisia. Välittäjänä kasvukeskuksesta kertoisin, että Tampereen ympäristökunnissa on vallinnut samat hinnat vuodesta 2013. Ei nousua, ei laskua. Ei uusia ennätyksiä, ei romahdusta. Perusasuntoja saa 700-1000 €/neliö ja vuokratuotto on yli 8%. Ei taida olla kuplaakaan täällä meillä. Tämä toteutumien puolelta. Edelleen välitysalalla jostain syystä riittää tulokkaita, joilla voi olla hintapyynnössä omakotitaloilla helposti satojen tuhansien ylipyytämistä. Huonointa palvelu on isoilla ketjuilla ja toimistoilla joiden osoite ei ole samassa kunnassa kohteen kanssa.

  Tätä ainaista. Välittäjillä pitäisi olla enemmän selkärankaa sanoa myyjille ei.

  Vastaa
 • AsuntoALE alkaa

  Kokoomuksen, Rkp:n, Vihreiden sekä vasemmiston siltarumpupolitiikkaa, maaahanmuuttajillako meinaa Helsinki kasvaa ja nostaa asuntojen hintoja? Se tarkoittaa silloin veronmaksajille isoa laskua.

  Pääkaupunkiseudun asuntohintakupla tulee vielä velalla ostaneiden tuulettimeen.

  Pakkolähiöittäminen oli myös Neuvostoliitossa aluepolitiikan tarkoitus, lisättiin vielä tarkastuspisteet kaupunkien väliin, niin kukaan ei päässyt ulos…Tulevat moottoritie maksujen kontrollipisteet ajavat saman asian Suomessa. Uraa!

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia