Halton toimitti jäähdytyspalkkeja Japaniin

Halton on toimittanut jäähdytyspalkkiratkaisut kahdelle japanilaiselle jättiyritykselle Tokioon ja Osakaan.

Halton on toimittanut jäähdytyspalkkiratkaisut kahdelle japanilaiselle jättiyritykselle Tokioon ja Osakaan.

Toimitus oli Haltonille jäähdytyspalkkien osalta uusi avaus, sillä aiemmin yhtiön on vienyt Japaniin laiva- ja energiantuotantoteollisuuden sisäilmasto- ja paloturvallisuusratkaisuja.

Tokion keskustaan rakennettuun YKK Groupin uuteen pääkonttoriin Halton toimitti sekä jäähdytyspalkit että ammattikeittiön ilmastointiratkaisun. Erilaisiin kiinnitysratkaisuihin ja esimerkiksi ovia ja ikkunoita valmistava YKK tunnetaan parhaiten sen tekemistä vetoketjuista, joita se valmistaa noin seitsemän miljardin vetoketjun vuosivauhdilla. Konsernin liikevaihto on noin 5,5 miljardia euroa.

Yli 42 000 ihmistä noin 70 maassa työllistävä YKK halusi uudesta pääkonttoristaan aiempaa energiatehokkaamman.

”Energiankulutuksessa odotamme pääsevämme jopa 40 prosenttia alle LEED -vertailuarvona käytetyn ASHRAE-arvon, mikä tukee myös ympäristötavoitteitamme”, sanoo YKK Fudosan co. Ltd:n johtaja Takashi Matano kertoo.

Uuden pääkonttorin muoto ja poikkeuksellisen pitkä, jopa 70-metrinen ikkunaseinä yhdistettynä rakennuksen sijaintiin suurten lämpötilanvaihteluiden ilmastovyöhykkeellä, lisäsi projektin vaikeutta. Tavoitteena oli luoda tasainen sisälämpötila ja löytää energiatehokas ratkaisu. Japanilaiset tulivat itse testaamaan Haltonin vaihtoehtoa yhtiön tuotekehitystiloihin Suomeen.

”Kävimme testaamassa ratkaisun toiminnallisuutta Haltonin tehtaalla Suomessa koetilassa, minkä johdosta saatoin suositella sitä asiakkaalle luottavaisin mielin”, hankkeen LVI-suunnittelusta vastannut ja Nikken Sekkein rakennussuunnitteluosaston päällikkö Kitaro Mizuide kertoo.

Haussa sopiva ilmankosteus

Primix Corporationille Halton toimitti jäähdytyspalkkiratkaisun 8 192 neliön uusiin tehdas- ja toimistotiloihin Osakaan. Yhtiön toimitusjohtaja Hisashi Furuichi halusi vaihtoehdon Japanissa perinteisesti käytetyihin, hänen mukaansa epämukavan kovaa puhaltaviin ilmastointiratkaisuihin, jotka usein johtavat huomattaviin lämpötilaeroihin sisätiloissa. Näissä ratkaisuissa ei kontrolloida ilmankosteutta.

”Uusi järjestelmä ratkaisee tähänastiset ilmastointiongelmamme ja pitää huolta myös oikeasta ilmankosteudesta. Sen ansiosta henkilöstömme pystyy työskentelemään mukavasti myös tehdasasuissa”, Furuichi kertoo.

Jäähdytyspalkkien ohella Halton toimitti yhtiöön myös ammattikeittiön sisäilmaratkaisun.

Primix Corporation valmistaa ja toimittaa korkealuokkaisia materiaalienkäsittelylaitteita ja tekee niihin liittyvää suunnittelua. Yhtiö on 88-vuotisen historiansa aikana tuottanut teknisiä innovaatioita esimerkiksi nesteiden käsittelyyn eri teollisuuden aloille.

Haltonille japanilaiskaupat olivat tärkeä päänavaus. Maa tunnetaan laatutietoisuudestaan.

”Japanin jäähdytyspalkkitoimitukset ovat meille tärkeä avaus maailman kolmanneksi suurimmalla talousmarkkinalla”, Haltonin liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja Tarja Takki toteaa.

Halton on vuonna 1969 perustettu perheyritys. Se on toimittanut Japaniin noin 600 asiakasprojektia vuodesta 1998. Haltonin Japanin myynti vuonna 2014 oli noin 4 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Halton toimitti jäähdytyspalkkeja Japaniin”

Jätä kommentti