Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti myy Kaartin lasaretin ja muita kiinteistöjä pääkaupunkiseudulta

Senaatti-kiinteistöt myy tarjousten perusteella Helsingin keskustassa ja Vantaan Tikkurilassa sijaitsevat neljä arvokasta kiinteistökokonaisuutta.

Kaartin lasaretin kolme vanhinta kivirakennusta on suojeltu.

Myyntiin tulevat Kaartin lasaretin kortteli Lönnrotinkadulla, Rikhardinkadun ja Kasarmikadun kulmassa sijaitseva uusrenessanssityylinen talo, Topeliuksenkadulla sijaitseva toimistorakennus sekä Tikkurilassa sijaitseva toimistotalo.

Kaartin lasaretin korttelin rakennuskanta käsittää kuusi rakennusta, joista vanhin on 1820-luvulta ja uusin 1940-luvulta. Vanhimmat rakennukset ovat C. L. Engelin suunnittelemia. Korttelin kolme vanhinta kivirakennusta on suojeltu. Kohde myydään yhtenä kokonaisuutena ja ostajaehdokkaiden edellytetään antavan alustavan selvityksen rakennusten ja korttelialueen suunnitellusta käyttötarkoituksesta. Tontin tuleva käyttötarkoitus määritellään yhteistyössä ostajan ja Helsingin kaupungin kanssa kaavoitusprosessin yhteydessä.

Rikhardinkatu 2:n ja Kasarmikatu 42:n kulmassa sijaitseva rakennus on rakennettu kahdessa osassa vuosina 1890 ja 1933. Viisikerroksinen Rikhardinkatu 2 oli alun perin asuintalo mutta muutettiin 1960-luvulla virastokäyttöön. Kasarmikatu 42:ssa oli sekä toimisto- että asuinhuonekerroksia, mutta 1960-luvulla myös asuintilat muutettiin toimistokäyttöön. Rakennus on suunniteltu alun perin joustavaksi, jotta mahdolliset käyttötarkoituksenmuutokset onnistuisivat tulevaisuudessa. Mikäli toimistokäyttö ei jatku, talo voisi olla tulevaisuudessa esimerkiksi asunto- tai hotellikäytössä. Rikhardinkatu 2 on kulttuurihistoriallisesti arvokas, ja se on suojeltu valtioneuvoston päätöksellä vuonna 1980.

Topeliuksenkatu 41 b on vuonna 2000 valmistunut, teknisesti korkealaatuinen toimisto- ja laboratoriorakennus lähellä Tullinpuomia. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Hyvämäki-Karhunen-Parkkinen. Rakennus on uudistettu vuosina 2015–16, ja se on vuokrattu pitkäaikaisella sopimuksella Työterveyslaitoksen käyttöön.

Vernissakatu 4:n kiinteistö Tikkurilassa on valmistunut vuonna 1991, ja se on tällä hetkellä pääasiassa Metsähallituksen käytössä. Rakennus sijaitsee Tikkurilan aseman välittömässä läheisyydessä.

Myynnit tukevat valtion kiinteistöstrategian tavoitteita, joiden mukaan valtio voi tarpeen mukaan luopua ei-strategisista kiinteistökohteista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti myy Kaartin lasaretin ja muita kiinteistöjä pääkaupunkiseudulta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat