Kokeile kuukausi maksutta

YIT ja Pöyry peruskorjaavat yhdessä Suomenlinnan tunnelin

Suomenlinnan hoitokunta on valinnut YIT:n ja Pöyryn muodostaman ryhmittymän, Vinssin, Suomenlinnan tunnelin peruskorjauksen suunnittelijaksi ja tekijäksi. Tunnelihankkeen budjetti on noin 7 miljoonaa euroa.

Korjaushanke toteutetaan allianssimallilla, jossa projektin osapuolet vastaavat yhdessä suunnittelusta ja toteutuksesta jakaen projektiin liittyvät riskit ja mahdollisuudet. Hankkeessa Pöyry vastaa suunnittelusta ja YIT rakentamisesta.

Tunnelin peruskorjauksella varmistetaan Suomenlinnan kaupunginosan kunnallisteknisten palveluiden jatkuvuus, huoltohenkilökunnan turvallisuus, alennetaan ylläpitokustannuksia ja pidennetään tunnelin elinkaarta. Nykyisellään tunnelin vuotovedet aiheuttavat korroosiota teknisille järjestelmille ja tuovat mukanaan radonia, joka rajoittaa huoltohenkilökunnan työaikaa tunnelissa. Myös tunnelin ilmastointi ja valaistus kaipaavat korjaamista, ja lisäksi on vaarana että tunnelin katosta putoaa kiviä.

Elokuussa on määrä aloittaa hankkeen kehitysvaihe, jossa suunnitellaan peruskorjauksen yksityiskohdat, aikataulu sekä hankkeen edellyttämät poikkeusjärjestelyt, joilla varmistetaan kunnallisteknisten palveluiden jatkuvuus koko korjauksen ajan. Korjaustyöt aloitetaan vuonna 2017.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “YIT ja Pöyry peruskorjaavat yhdessä Suomenlinnan tunnelin”

  1. joko on tullu lisätyöesityksiä kaikesta mahdollisesta 😉

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat