Uusi Kaupunki Kollektiivi sai vuoden 2016 Pietilä-palkinnon

Vuoden 2016 Pietilä-palkinnon on saanut Uusi Kaupunki Kollektiivi Oy tunnustuksena uudenlaisesta osallistavasta ja eri toimijoiden yhteistyöhön perustuvasta suunnittelun tavasta. Palkinnon jakaa Rakennustietosäätiö RTS:n hallitus.

Vuoden 2016 Pietilä-palkinnon on saanut Uusi Kaupunki Kollektiivi Oy tunnustuksena uudenlaisesta osallistavasta ja eri toimijoiden yhteistyöhön perustuvasta suunnittelun tavasta. Palkinnon jakaa Rakennustietosäätiö RTS:n hallitus.

Uusi Kaupunki Kollektiiviin kuuluvat: Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen Oy, Futudesign Oy, Studio Puisto Arkkitehdit Oy, Jada Oy, Hukkatila Oy, Pro Toto, Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy (AOR), Kaleidoscope AS, Avarrus Oy, Muuan Oy, Luo Arkkitehdit Oy, Virkkala de Vocht.

”Uusi Kaupunki Kollektiivi edustaa uudenlaista osallistavaa ja eri toimijoiden yhteistyöhön perustuvaa suunnittelun tapaa. Kollektiivi kokoaa yhteen joukon suomalaisia nuoren polven arkkitehtitoimistoja ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisia. Kollektiivin tavoite on tehdä kaupunkisuunnittelua avoimemmaksi ja vahvistaa ihmisten mahdollisuuksia vaikuttaa omaan ympäristöönsä. Toimistot ovat tahoillaan menestyneet lukuisissa koti- ja kansainvälisissä kilpailuissa”, palkintolautakunta totesi perusteluissaan.

RTS:n hallituksen nimittämään palkintolautakuntaan kuuluivat professori Markku Hedman, Tampereen teknillinen yliopisto, pääsihteeri Paula Huotelin, Suomen Arkkitehtiliitto ry Safa ja arkkitehti Tuomo Hahl.

Rakennustietosäätiö RTS:n hallitus jakaa joka toinen vuosi Pietilä-palkinnon tunnustuksena merkittävästä työstä arkkitehtuurin uudistamiseksi. Palkinto myönnetään nuorelle arkkitehdille tai hänen ryhmälleen, ja se on suuruudeltaan 7000 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi Kaupunki Kollektiivi sai vuoden 2016 Pietilä-palkinnon”

Jätä kommentti