Kokeile kuukausi maksutta

Kaupunginjohtaja Nenonen haluaa hillitä asuntorakentamista Vantaalla

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen haluaa hillitä asuntorakentamista kaupungissa. Asiasta kertoi Vantaan Sanomat.

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen haluaa hillitä asuntorakentamista kaupungissa. Asiasta kertoi Vantaan Sanomat.

Vantaalla on Rakennuslehden tietojen mukaan myönnetty elokuun loppuun mennessä rakennuslupia 4 213 asunnon rakentamiseen. Parhaillaan kaupungissa on käynnissä yli 5 000 asunnon rakentaminen.

”Tavoitteena on, että lähitulevaisuudessa pidättäytyisimme valtion ja kuntien tekemässä MAL-sopimuksessa. Mielellään sen alarajoilla”, Nenonen sanoo Vantaan Sanomissa.

Apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä puhui samansuuntaisesti syyskuun alussa Rakennuslehden haastattelussa. Hän sanoi tuolloin, että vuosittaisen asuntomäärän nostaminen yli MAL-sopimuksen 2 400 asunnon on kunnallistalouden ongelma.

Jarruttaminen tarkoittaa Kehäradan hidasta hyödyntämistä

Viime vuonna valmistunut Kehärata on merkittävä Vantaan asuntorakentamiseen vaikuttava ajuri. Kivistön aseman lähellä on vain noin tuhat asukasta, ja Aviapoliksen aseman välittömässä läheisyydessä ensimmäinen asuntokohde on vasta käynnistymässä.

Kehärataan, Kehä III:een ja Hämeenlinnan väylän järjestelyihin on Vantaalla investoitu lähes miljardi euroa. Siitä valtaosa on valtion, eli suomalaisten veronmaksajien rahaa.

Vantaan kaupungin aie hillitä asuntorakentamista tarkoittaa, että näistä investoinneista ei haluta ottaa kaikkia niiden tuomia hyötyjä irti. Esteenä on kaupungin talous.

Nenosen kommenttien mukaan kaupungilla ei ole kykyä rakentaa uusille kaupunkilaisille palveluita asuntorakentamisen tahdissa.

Nenonen sanoo lehdessä, että Vantaa pyrkii tulevaisuudessa keskittymään erityisesti omistamansa maan kaavoitukseen. ”Tällöin voimme itse päättää rakentamisen aikatauluista ja volyymista.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Kaupunginjohtaja Nenonen haluaa hillitä asuntorakentamista Vantaalla”

  1. Mielenkiintoista. Samaan aikaan Hesa haluaa rakentaa asuntoja kaikki paikat täyteen ml Malmin lentokenttä. Aloite kentän pelastamiseksi menee nyt eduskuntaan => syntyy ainakin voimakas keskustelu.

  2. Jostain luin että tarvitaan suuri määrä asuntoja turvapaikan saaneille jotka muuttavat vastaanottokeskuksista pääkaupunkiseudulle.

    Tämän kun ymmärtää, niin ymmärtää myös Nenosta.

  3. Nenonen ja Penttilän näkemykset kertovat hyvin mikä on todelixuus ”asuntopulapuheiden takana.

  4. Fiksua talodenpitoa, investoinnit valtion kassasta ja sitten jarrut päälle. Yksityisille kaavoitettaville tonteille kovat ARA velvoitteet maankäyttömaksujen päälle ja omat myydään vapaarahoitteiseen tuotantoon.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat