NCC:n Suomen maajohtajana ja rakennustoiminnoista vastaavan NCC Buildingin johtajana toimiva Harri Savolainen on nimitetty NCC-konsernin Operational Support -toiminnon johtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi. Harri Savolainen aloittaa uudessa tehtävässään vuoden 2017 alussa.

NCC:lle uusi maajohtaja – Harri Savolainen lähtee konsernin johtoryhmään Ruotsiin

NCC:n Suomen maajohtajana ja rakennustoiminnoista vastaavan NCC Buildingin johtajana toimiva Harri Savolainen on nimitetty NCC-konsernin Operational Support -toiminnon johtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi. Harri Savolainen aloittaa uudessa tehtävässään vuoden 2017 alussa.

Kirjoittaja(t) Auri Häkkinen

Savolaisen seuraajaksi NCC Buildingin Suomen toimintojen johtajaksi on nimitetty Mika Soini. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1.2.2017.

Soini on toiminut useissa eri tehtävissä NCC:ssä vuodesta 1988 alkaen ja tällä hetkellä hän työskentelee kiinteistökehityksestä vastaavan NCC Property Developmentin Suomen johtajana.

Savolainen aloitti työskentelyn NCC:ssä vuonna 2001 ja on toiminut useassa eri tehtävässä. Vuodesta 2012 alkaen hän on ollut NCC Rakennuksen toimitusjohtajana ja vuoden 2016 alussa tehdyn pohjoismaisen organisaatiouudistuksen jälkeen NCC Buildingin Suomen johtajana.

Konserni perusti uuden toimialan

NCC-konsernin Operational Support -toiminto on uusi. Sen alle on kerätty it-toiminnot, tutkimus ja tuotekehitys sekä hankinnat.

”Pohjimmaisena tarkoituksena on vahvistaa konsernin kilpailukykyä. Keskiössä on digitalisaatio. Haluamme varmistaa nykyiset digitaaliset toiminnot ja digitalisuuden tuomat mahdollisuudet tulevaisuudessa. Se voi luoda pohjaa uusille liiketoimintamalleille”, Savolainen kertoo.

Savolainen, 45, on tehnyt tähänastisen työuransa Suomessa. ”Olen erittäin innoissani tekemään uutta. Päätös syntyi aika nopeasti sen jälkeen, kun minulle tarjottiin tehtävää.”

Savolainen aikoo muuttaa vaimonsa ja kolmen kouluikäisen lapsensa kanssa Ruotsiin. Alussa hän tekee matkatöitä.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “NCC:lle uusi maajohtaja – Harri Savolainen lähtee konsernin johtoryhmään Ruotsiin”

  1. Ei tule olemaan pitkä komennus. Ruotsalaiset kierrättää nopealla aikataululla yhden savolaisen takaisin Suomeen NCC-konsernin ulkopuolelle…jos historia toistaa itseään.

    1. Edellisellä kertaa tilaus oli saneeraajalle, sattui niin kova kaveri että saneerasi itsensäkin ulos.

  2. Sääli Suomen kannalta, että osaava ja kokenut rakennusalan ammattilainen hyödyttää työpanoksellaan jatkossa entistä enemmän muitakin maita.

    Lycka till!

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi