Projektit Kiinteistöt Rakentaminen Talous Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Point Collegen uusi rakennus nousee Porvoon Länsirantaan

YIT ja Oy Porvoo International Point College Ab ovat allekirjoittaneet KVR-urakkasopimuksen uuden oppilaitosrakennuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta Porvoon Länsirantaan.

Sopimus toteutetaan rakennusleasing-mallilla, jossa rahoittajana toimii SEB Leasing Oy. Rakennuslupaa odotetaan keväällä 2017, ja kohde valmistuu joulukuussa 2018.

”Asiakaslähtöisyys on meille tärkeä arvo, ja uskon tämän uuden tilaratkaisun lisäävän opiskelijoidemme ja henkilöstömme hyvinvointia ja työniloa runsaasti. Haemme tiloihin aitoa muuntojoustavuutta, jolla pystytään toteuttamaan moderneja ja pedagogisesti taitavia menetelmiä oppimisen ilon aikaansaamiseksi. Odotamme myös kovasti yhteistyötä yritysten kanssa, jotka voivat hyödyntää tilaa jollain innostavalla konseptilla. Ammattikorkeakoulun naapurissa toimiminen tuo myös kansantaloudellisia hyötyjä ja tarjoaa mahdollisuuden rakentaa niin sanottua ”speedwaytä” eli väyläopintoja koulutusjärjestelmän sisään”, toimitusjohtaja ja rehtori Sari Gustafsson kertoo.

Point Collegen oppilaitoshankkeen käynnistymisen yhteydessä Länsirannalla kehitetään laajempaa Aleksanterinkaaren ja Kokonniemen välistä aluetta, jolloin kaupunkirakenteen tiivistymisellä luodaan lisää kaupunkia.

”Porvoon kaupungin tavoitteena on, että Länsirannan alue kehittyy osaksi kaupungin ydinkeskustaa. Tahdomme, että Länsirannassa yhdistyvät asuminen, sekä kaupalliset että julkiset palvelut ja kulttuuri. Tämän oppilaitoshankkeen myötä alueelle tulee oppilaitoksen lisäksi myös uusia vuokra- ja omistusasuntoja”, Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz toteaa.

Alueen kehittyminen jatkaa samalla YIT:n asuntotuotantoa Länsirannan alueella. Nyt alueella on rakenteilla Aleksanterinportti-hanke, jonka 34 asuntoa valmistuvat elokuussa 2017.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia