Uutiset Merja Mannila Ei kommentteja

Skanska käynnisti kerrostalohankkeen Tapiolassa

Skanska on aloittanut asuntorakentamisen Espoon Tapiolassa Pohjantien ja Ahertajantien kulman tontilla.

Ensimmäinen rakennus on viisikerroksinen, kolmisakarainen Espoon Calibri. Calibriin tulee 27 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 49 neliön kaksioista 96,5 neliön neljän huoneen asuntoon.

Calibrin uudet kodit ovat muuttovalmiita alkuvuonna 2018. Skanskan seuraava kohde Calibrin jälkeen on As. Oy Espoon Franklin.

Korttelin suunnitelma perustuu Skanskan ja WeeGee Oy:n vuonna 2013 järjestämään suunnittelukilpailuun, jonka voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ”Puutarhassa”.

Alueella on sijainnut Weilin & Göösin painotalo vuosina 1964–1992. Painotoiminnan lakattua rakennus säilytettiin ja se toimii nykyisin aktiivisena WeeGee-kulttuurikeskuksena. Alueen lähihistorian innoittamana Ahertajankulman taloyhtiöiden nimiksi valikoitiin kirjasintyypit.

”Tällä hankkeella on erityisen suuri merkitys Tapiolan kehittämisessä. WeeGee-talon ympäristö saadaan näin kehittymään arvoiseensa kuntoon”, Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo sanoo.

”Pohjaratkaisultaan tähdenmuotoiset rakennukset ovat omiaan luomaan mielenkiintoisia ja laadukkaita ulko- ja sisätiloja. Julkisivujen selkeät materiaalivalinnat, rapatut muuripäädyt ja linjakkaat lasipinnat tukevat tilasommitelmaa”, arkkitehti SAFA Vesa Oiva Anttinen Oiva Arkkitehdeistä sanoo.

Kaikkia Calibrin koteja reunustaa pitkänomainen parveke ja osassa kodeista parvekkeeseen kuuluu sekä lasitettu että lasittamaton osuus. Suurimmissa huoneistoissa on kaksi parveketta eri ilmansuuntiin.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia