Talous Kiinteistöt Projektit Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

YIT myy kerrostalokohteen yksityiselle osuuskunnalle Prahassa

YIT on myynyt kokonaisen vielä rakentamattoman kohteen yksityiselle osuuskunnalle Prahassa, Tšekissä.

Kohde kuuluu Suomi Hloubětín -hankkeen toiseen vaiheeseen. Sopimus käsittää 90 energiatehokasta asuntoa kolmessa rakennuksessa. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 10 miljoonaa euroa. YIT aloittaa rakentamisen vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä, ja kohde valmistuu kesällä 2018.

Myymällä hankkeen osuuskunnalle YIT pystyy nopeuttamaan suuren aluehankkeen kehittämistä parantamalla pääomankäytön tehokkuutta. YIT on myynyt samalle osuuskunnalle kohteen myös aikaisemmin vuonna 2015.

Osuuskuntamuotoisella toiminnalla on pitkät perinteet Tšekissä. Osuuskunta ostaa kiinteistön ja järjestää projektirahoituksen. Kuluttaja voi liittyä osuuskuntaan maksamalla jäsenmaksun, joka oikeuttaa asuntoon.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia