Berner: Väyläyhtiön valmisteluaikataulu on realistinen – vaikka VM ei valmistele veromuutoksia

Liikenne-ja viestintäministeri Anne Berner sanoi torstaiaamun tiedotustilaisuudessa, että poliittisen päätöksen tekeminen väyläyhtiöstä huhtikuussa on realistinen. Näin siitä huolimatta, että valtiovarainministeriö viestitti torstaiaamuna, ettei se valmistele autoihin liittyviin veroihin muutoksia ja perusuomalaiset eivät ole  selvityksen ehdotusten takana.

Liikenne-ja viestintäministeri Anne Berner sanoi torstaiaamun tiedotustilaisuudessa, että poliittisen päätöksen tekeminen väyläyhtiöstä huhtikuussa on realistinen. Näin siitä huolimatta, että valtiovarainministeriö viestitti torstaiaamuna, ettei se valmistele autoihin liittyviin veroihin muutoksia ja perusuomalaiset eivät ole  selvityksen ehdotusten takana.

”Valmistelu on tehty huolellisesti ja valmistelussa on otettu huomioon kaikki eri näkökohdat”, Berner perustelee realistisuutta.

Vastauksen voi tulkita niin, että ministeriö katsoo jo selvittäneensä kaiken. Silloin nyt alkavalla lausuntokierroksella ei juurikaan ole merkitystä

Raiteet ja vesiväylät ulkopuolella

Alkuvaiheessa yhtiöitettäisiin vain valtion tieverkon ylläpito ja kehittäminen. Rata- ja väyläverkon osalta valmistelua jatketaan erillisenä hankkeena. Tavoitteena on, että ne tulevat liikenneverkkoyhtiöön vuoden 2019 alussa, jos yhtiö päätetään toteuttaa.

Rataverkon osalta haasteena ovat korkeat kustannukset, joiden kattaminen kokonaan maksuilla ei ole mahdollista. Jos tieverkolta kerättävää maksua käytettäisiin rataverkkoon, maksu olisi luonteeltaan veroluonteinen maksu, koska autoilijat eivät saisi täyttä vastiketta maksulleen.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Berner: Väyläyhtiön valmisteluaikataulu on realistinen – vaikka VM ei valmistele veromuutoksia”

Vastaa