Kokeile kuukausi maksutta

Honkarakenne toimittaa 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea

Honkarakenne yhteistyöverkostoineen toimittaa vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea. Honkarakenteen osuus päiväkotitoimituksista on arvonlisävero mukaan luettuna yhteensä noin 6,9 miljoonaa euroa.

Honkarakenne yhteistyöverkostoineen toimittaa vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea. Honkarakenteen osuus päiväkotitoimituksista on arvonlisävero mukaan luettuna yhteensä noin 6,9 miljoonaa euroa.

Päiväkotien toimitus käynnistyy jo vuonna 2017, jonka aikana tavoitteena on aloittaa 5–7 päiväkodin rakentaminen. Päiväkotien KVR-urakoinnista vastaa Mediset Hoivarakentajat, ja päiväkotioperaattorina kaikissa hirsipäiväkodeissa toimii Pilke päiväkodit. Kaikki yhteistyöverkoston hirsipäiväkodit valmistetaan Honkarakenteen kehittämästä painumattomasta hirrestä ja nollanurkkaratkaisulla.

Osapuolten välinen yhteistyö alkoi Auraan rakennettavasta päiväkodista, joka vakuutti osapuolet sopimaan laajemmasta yhteistyökokonaisuudesta. Seuraava hirsipäiväkoti tulee Vantaalle, ja useiden paikkakuntien kanssa neuvotellaan parhaillaan päiväkodin rakentamisesta.

Pilke päiväkodit ihastui hirteen rakennusmateriaalina tutustumiskäynnillä Oulussa sijaitsevaan, Honkarakenteen toimittamaan päiväkotiin.

”Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen periaatteita. Pyrimme esimerkiksi käyttämään maalämpöä ja led-valaistusta päiväkodeissamme. Ekologinen hirsirakentaminen sopii meidän arvomaailmaamme loistavasti. Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia päivän aikana”, Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen sanoo.

Honkarakenne julkisti VTT:n sertifioiman ja Allergia- ja astmaliiton kanssa yhteistyössä toteutetun Terve Talo -konseptin vuonna 2014.

Honkarakenteen kehittämä painumaton hirsi mahdollistaa eri materiaalien yhdistelyn massiivipuurunkoon sekä modernit detaljit ja listoitukset. Rakentaminen ja talotekniikan asennustyöt sujuvat jouhevammin, kun rakenteiden painumiin ei tarvitse varautua. Painumattomaan rakenteeseen voidaan yhdistää myös kaupunkirakentamiseen soveltuva nollanurkka, jossa lohenpyrstöliitos on suojassa hirsirakenteen sisällä eikä perinteisiä ristinurkkia tarvita.

”Painumattoman hirren mahdollistama kehikon tiiviys, helppo ja nopea asennus sekä huoltovapaus ovat merkittäviä etuja julkisessa rakentamisessa”, Mediset Hoivarakentajien toimitusjohtaja Juha Marttala toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Honkarakenne toimittaa 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat