Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki-Vantaan kiitotie 2 remonttiin

Finavia peruskorjaa 29.5.-11.9.2017 Helsinki-Vantaan kiitotien kiitotien 2.  Remontilla ei odoteta olevan vaikutuksia lentoliikenteen sujuvuuteen, mutta se vaikuttaa kesän aikana lentokoneiden reitteihin etenkin Järvenpään, Tuusulan ja Keravan suunnissa.

Finavia peruskorjaa 29.5.-11.9.2017 Helsinki-Vantaan kiitotien kiitotien 2.  Remontilla ei odoteta olevan vaikutuksia lentoliikenteen sujuvuuteen, mutta se vaikuttaa kesän aikana lentokoneiden reitteihin etenkin Järvenpään, Tuusulan ja Keravan suunnissa.

”Voimme jatkaa peruskorjauksella kiitotien remontoitavan osuuden käyttöikää jopa 14 vuodella. Kaiken taustalla on ensiluokkaisen turvallisen lentoliikenteen takaaminen”, Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola Finaviasta kertoo.

Remontin aikana peruskorjataan kiitotie 2:n eteläinen osa kiitoteiden 1 ja 2 risteyskohdasta alkaen. Finavia uudistaa kiitotien päällystekerroksia, sadevesilinjastoa ja valaistusjärjestelmää. Lisäksi kiitotien eteläisen osan päällysteen pintakerrosta uusitaan.

Kiitotie 2 on edellisen kerran päällystetty vuonna 2004. Kiitoteiden 1 ja 2 välisen risteyskohdan Finavia peruskorjasi vuonna 2015 kiitotie 1:n remontin yhteydessä.

”Nyt tehtävä peruskorjaus on mittakaavassa huomattavasti pienempi kuin toissakesäinen kiitotie 1:n remontti niin työmäärältään, investoinneiltaan kuin operatiivisilta vaikutuksiltaan”, Noronen-Juhola kertoo.

Kiitotie 2:n peruskorjauksen investoinnin suuruus on 11 miljoonaa euroa. Kiitotien pohjoisosa korjataan vuoteen 2019 mennessä.

Vaikka lentoasemalla on kesän ajan käytössä vain kaksi kiitotietä kolmesta, Helsinki-Vantaan lentoliikenteen ennustetaan sujuvan kesäkuukausina normaaliin tapaan.

Lähes ainut poikkeus on rankat sääolosuhteet, kuten ukkosrintamat tai voimakkaat kaakkois- ja luoteistuulet, jolloin laskeutumisiin joudutaan käyttämään eri kiitotietä kuin normaalitilanteessa.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Helsinki-Vantaan kiitotie 2 remonttiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat