Suunnittelu Rakentaminen Uutiset Rakennuslehti 2 kommenttia

Lehto voitti arkkitehtuurikilpailun Hämeenlinnassa

Lehto Group on voittanut Hämeenlinnan linja-autoaseman korttelin kaksivaiheisen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun ehdotuksellaan Lohkot.

 

Suunnittelun takana ovat Lehdon pääarkkitehtikumppani Arkkitehtipalvelu Oy.

”Arkkitehtikilpailun voitolla on suuri merkitys Lehto Groupille. Se osoittaa, että pitkään jatkunut yhteistyö Arkkitehtipalvelun kanssa sekä talousohjatun rakentamisen mallilla voidaan toteuttaa erinomaisesti myös viihtyisiä ja ainutlaatuiseen ympäristöön sopivia kokonaisuuksia”, kertoo Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto.

Ehdotuksessa säilytetään suojeltu, funkistyylinen linja-autoasema, johon mahdollisesti sijoitetaan jatkossa kauppahalli, rakennetaan uusi linja-autoasema sekä asuin- ja liiketiloja kuten hotelli.

Ehdotukseen on Lehdon tiedotteen mukaan yhdistetty yhtenäisesti ja monipuolisesti ympäristötaide-elementtejä arkkitehtuurin eri tasoille julkisivuissa, valaistuksessa sekä kaupunkikalusteissa.

”Lohkot-ehdotuksella haimme alueelle erityisesti paikan historiallista kerrostuneisuutta. Arkkitehtuurin lähtökohtana oli kuitenkin tuore, nykyaikainen kaupunkikuvallinen ilme”, kertovat pääarkkitehdit Pasi Widgren ja Tuomas Helin.

Alueelle on suunniteltu myös niin sanottu atrium koko alueen yhteiseksi kokoontumispaikaksi. Atrium avautuu uuden rakennettavan hotellin yhteisiin tiloihin sekä vanhan linja-autoaseman nykyisiin liiketiloihin.

Pihakansien oleskelupihat on suunniteltu osaltaan aukeavan myös yhteiseen atriumtilaan.

”Kilpailun tuomaristo pisteytti laatupisteillä kaikki toisen vaiheen kolme finalistiehdokasta. Pisteytykseen vaikuttivat muun muassa ehdotuksen kaupunkikuva ja kauneus, monipuolinen keskustaan sopiva sisältö, ympäristötaideideat sekä asukkaiden ideoita hyödyntävä osallistamistapa. Lehdon Lohkot-ehdotelma oli kokonaisuudessaan vakuuttavin ja tyylikkäin, jossa oli otettu huomioon myös historiallisuus”, kertoo Lehdon tiedotteessa tuomariston puheenjohtaja Sari Rautio Hämeenlinnan kaupungilta.

Alueen on arvioitu valmistuvan vuosina 2020-2021.

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

  • Kovahan Lehto Group on pörhistelemään. Kohta alkaa kova laskukausi ja huonosti Groupille silloin saattaa käydä. Ei ole puskureita, millä selvitä lamasta.

    Vastaa
  • Matalasuhdanteessa panoshinnat putoavat ja osaava toimija löytää asiakkaita.
    Puskurit ovat täysin tuntematon käsite toimialalla, perinteisesti isojen toimijoiden katteista ei ole pahemmin kassaan puskureita jäänyt.
    Ja jos tontteja tai kiinteistöjä pidetään puskureina kyse on enemmänkin riippakivistä, jotka pakottavat suuntaamaan toiminnan omille tonteille urakkakilpailun sijaan. Polarilla taisi olla jopa Finnairille vuokrattu lentokone taseessa, mutta ei sekään ollut kovin likvidiä omaisuutta matalasuhdanteessa..

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia