Työelämä Auri Häkkinen 3 kommenttia

Liikenneviraston pääjohtaja Vehviläinen erosi tuplavirastaan

Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläinen erosi perjantaina 7.4.17 kakkosvirastaan. Pääjohtajalle järjestetty toinen virka tuli julkisuuteen, kun Iltalehti kertoi asiasta.

Liikenneviraston sisäisessä tiedotteessa kerrottiin perjantaina,  että Antti Vehviläinen on irtisanoutunut virasta.

”Nimityksessä on tapahtunut hallinnollinen virhe. Nimitys tehtiin koska Liikennevirasto pitää tärkeänä, että Antti Vehviläisen asiantuntemus on käytettävissä vielä pääjohtajakauden mahdollisesti päättyessä vuoden 2017 lopussa”, sisäinen tiedote kertoi.

Sitä tiedotteessa ei kerrottu, mitä on se asiantuntemus, joka on tärkeää taata, jos Vehviläistä ei valita toiselle viisivuotiskaudelle pääjohtajaksi.

Rakennuslehden saamien tietojen mukaan Liikenneviraston johtoryhmä  ei ollut päättänyt asiasta. Nimittämiskirjan oli allekirjoittanut kaksi pääjohtajan alaista, ylijohtaja Sinikka Hartonen ja hallintojohtaja Hannu Mäkikangas.

Iltalehti kertoi uutisessaan, että ”luottamukselliseksi” merkityn nimittämiskirjan mukaan Vehviläinen nimitettiin pääjohtajan alaisten toimintojen johtajan virkaan 1.1.2017 lukien. Kuukausipalkaksi oli määritelty 6 800 euroa. Muita nimittämiseen liittyviä asiakirjoja ei lehden mukaan ole olemassa.

Ministeriöltä vakava kehotus

Liikenne- ja viestintäministeriön Liikennevirastolle 10.4.17 lähettämän kirjeen mukaan kyseessä oleva virheellinen virkanimityspäätös on mitätöitynyt Vehviläisen irtisanouduttua kyseisestä virasta.

Ministeriö kehottaa kansliapäällikkö Harri Pursiaisen ja hallintojohtaja Jussi Luomajärven allekirjoittamassa kirjeessä Liikennevirastoa kiinnittämään jatkossa vakavaa huomiota virkanimitysten lainmukaisuuteen, ja kehottaa kiinnittämään viraston huomiota henkilöstöhallinnon prosesseihin, jotta jatkossa vastaavia menettelyvirheitä ei pääse tapahtumaan.

Liikenne- ja viestintäministeriö kehottaa Liikennevirastoa myös harkitsemaan, mihin muihin toimenpiteisiin Liikennevirasto ryhtyy asiassa virastossa ilmenneiden menettelytapavirheiden seurauksena.

Keskustelu artikkelista: 3 kommenttia

 • Pyytäisin kansliapäällikköä ja HALLINTOjohtajaa katsomaan ihan siihen omaan käsipeiliin. Vastuunkanto kasvaa kääntäen kun virastoissa mennä ravintoketjussa ylöspäin.

  Vastaa
 • Mistähän se tämä veijari saa seuraavan tilin?

  Vastaa
 • Alempi alijohtaja

  Ylijohtaja…? Valtionkonttoreissa tuntuu olevan johtajia johtamaan johtajia…

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia