Kokeile kuukausi maksutta

Teknos osti puutuoteteollisuusmaalien osaamista

Teknos on solminut Looser Holding AG:n kanssa sopimuksen Looser Holding AG:n puuteollisuusmaalien liiketoimintasegmentin Feyco Treffertin ja Schekolin AG:n ostamisesta.

Teknos on solminut Looser Holding AG:n kanssa sopimuksen Looser Holding AG:n puuteollisuusmaalien liiketoimintasegmentin Feyco Treffertin ja Schekolin AG:n ostamisesta.

Arbonia AG:n omistaa Looser Holding AG:n. Osapuolten sopimuksen mukaisesti kauppasummaa ei julkisteta.

Feyco Treffert toimii Sveitsissä, Saksassa, Malesiassa, Kiinassa, USA:ssa ja Liechtensteinissa. Sopimus allekirjoitettiin 10.4.2017. Kaupan odotetaan toteutuvan huhtikuun 2017 loppuun mennessä.

Yrityskauppaan kuuluu sveitsiläinen Feyco AG ja saksalainen Treffert Coatings GmbHm sekä tämän tytäryhtiöt Kiinassa, Malesiassa ja USAssa. Lisäksi Teknos ostaa Schekolin AG:n, jolla on tehdas Bendernissä, Liechtensteinissa.

”Feyco Treffertin hankinta on tärkeä osa Teknoksen kasvustrategiaa. Kauppa vahvistaa Teknoksen asemaa kansainvälisillä puuteollisuusmaalien markkinoilla ja mahdollistaa toiminnan uusilla markkina-alueilla Sveitsissä, Kiinassa, Malesiassa ja USA:ssa. Kaupan myötä Teknokselle avautuu uusia liiketoimintamahdollisuuksia puu- ja rakennusteollisuudessa”, Kim Smith Teknos Group Industrial Wood Segment -yksiköstä kertoo.

Feyco Treffertillä on yli sadan vuoden kokemus puuteollisuusmaalien tuotannosta. Tehtaat sijaitsevat Saksan Alzenaussa, Malesian Johor Bahrussa, Kiinan Shanghaissa, USA:n Charlottessa ja Liechtensteinin Bendernissä. Yrityksen osaamis- ja koulutuskeskus sijaitsee Sveitsissä.

Feyco Trefffertin liikevaihto oli noin 72 miljoonaa euroa vuonna 2016, ja työntekijöitä on noin 280. Feyco Treffert tuottaa vuosittain 25 000 tonnia maalia.

”Teknoksen visio on olla teknisesti edistyksellisten pinnoiteratkaisujen johtava tuottaja – lähellä asiakasta. Feyco Treffertin hankinta laajentaa palveluvalikoimaamme ja tuotantokapasiteettiamme entisestään. Hankinnan myötä voimme palvella asiakkaitamme USA:ssa, Aasiassa ja Euroopassa entistä paremmin”, Teknos Groupin konsernijohtaja Paula Salastie sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teknos osti puutuoteteollisuusmaalien osaamista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat